четвер, 29 вересня 2022 р.

Бабин Яр.Трагедія людства на українській землі.

 


Бабин Яр відомий усьому світу. 29 вересня 1941 року в Бабиному Яру почалися масові розстріли, які тривали протягом двох років. Ця київська місцина, що стала мовчазним свідком злочину нациської Німеччини та її репресивної машини, перетворилася на один з всесвітніх символів Голокосту.  Кожного дня тут розстрілювали євреїв, росіян, українців…

      І сьогодні ми пропонуємо Вам перегорнути сторінки книги Анатолія Кузнєцова «Бабиy Яр», яка присвячена пам’яті всіх загиблих від рук нацистських окупантів  у Бабиному Яру, щоб ще  і ще раз нагадати всім про ті стращні події, які відбувалися на Україні.



     Про цю книгу краще за все сказати словами самого автора: « Я пишу так, начебто присягаюся за юридичне свідчення на найвищому чесному суді і відповідаю за кожне своє слово. У цій книзі оповіджено тільки правду – так як це було».  «Ми не сміємо забувати цей крик. Це не історія. Це сьогодення. А що завтра?...». «Чи будемо ми розуміти коли - небудь, що найдорожче на світі – життя людини і її свобода? Або варварство ще чекає нас у майбутньому?». Цими словами закінчує свою книгу автор.

    З метою відспівування, умиротворення, заспокоєння душ безневинно загиблих писався Кадиш-Реквієм «Бабин Яр» Євгена Станковича, але у цього твору була ще одна місія – застереження й нагадування про трагедії, які не повинні повторюватися. Автор вокально – симфонічного твору акцентує увагу на відомій філософській мудрості, яка прорікає, що на Земній кулі існує тільки одна національність – люди, тільки одна держава – Земля, тільки одна релігія – Бог, і тільки одна мова – мова любові…

З матеріалами про жахливий злочин нелюдів у нацистській формі ви можете ознайомитися у Зіньківській публічній бібліотеці.


    Бабин Яр, це символ Голокосту і спільна могила жертв нацистського терору, загальноукраїнське місце пам’яті, трагедія, яка немає права бути забутою, особливо сьогодні, коли нога нового окупанта топче багатостраждальну українську землю. Пам’ятати, щоб знати, пам’ятати, щоб перемогти!

Немає коментарів:

Дописати коментар