пʼятницю, 30 вересня 2022 р.

Книга рятує, надихає, допомагає представляє: Люко Дашвар

                                                                   


Люко Дашвар – псевдонім української письменниці Ірини Чернової. На додачу до своєї письменницької діяльності, до 2006 року займалася журналістикою, а після 2006 – почала займатися написанням сценаріїв для телебачення. Володарка « Книга року ВВС», премії «Телетріумф»,  « Книга тисячоліття ВВС», « Коронація слова».  Авторка понад 500 тисяч примірників. В творчому доробку романи « Мати все», « Село не люди», « Покров», « Галябезголови», « Ініціація» та інші. Всі книги письменниці вражають своєю несхожістю, сучасністю і чудовою живою мовою.

                                                         

Книга тримає в напрузі з першої до останньої сторінки. Прочитавши книгу розумієш, що в назві твору закладений зміст, який заснований на грі слів. Вражає все: захоплюючий початок, постійна напруга, інтрига. Інколи хочеться сміятися, а то і просто плачеш. Можна критикувати роман за елементи містики, але байдужим не буде ніхто. І читати не покинете. Це точно.

                                                         




Передати свої почуття про цю книгу дуже не просто. Але прочитавши ви не пошкодуєте. Життя непередбачуване і цим прекрасне.  Головна героїня так хотіла дива: вирватися з буденного життя в красиве та успішне з прекрасним принцем на додаток. Але все виявилося обманом. Правда сюжет наскільки закручений, переплітаючи в собі минуле і сьогодення, що сказати чим все закінчиться просто неможливо. Сама назва « Покров» символічна: головна героїня вивчаючи генеологічне дерево давнього роду, в пошуках скарбів, йшла якби « по кров» і тут же Покров Божої Матері став символом захисту людей на Майдані. Так що читайте з задоволенням.

                                                      

Як швидко може змінитись життя? Звичайна дівчина і один сон, який змінює усе. Замість буденних справ, роботи та звичного існування – нові маршрути, люди і питання. Пошук себе, гармонії, щастя і випадкова зустріч з Блеком. З тим, хто стане відправною точкою нелегкого шляху. І селянин Перегуда, який займається господарством, сирами та сином.

Життя собі пливе, поки поряд не з’являється стара баба, що несповна розуму. Перегуда дає собі слово знайти хоч якісь відомості про цю жінку, але ще не знає, чого це йому коштуватиме. Тож… як швидко може змінитись життя? Чи зможуть герої пройти ініціацію на право вважати себе людьми?

Досить традиційна історія для Люко Дашвар. Вир неймовірних подій, зради, кохання, таємниці та скелети у шафах. Закручений сюжет, реальні, як відмічає авторка, події та своєрідні персонажі. Згадки про АТО… Шок, страх та екшн – іноді дивуєшся, невже люди здатні на щось подібне? Різні історії, що повільно і поступово сплітаються в один логічний ланцюжок. І все це на вулицях Києва.

                                                        

 Благими намірами вимощений шлях до пекла. Галя сповна відчула сенс цього вислову. Її життя перевернулося лише через те, що вона прагнула допомогти іншій людині. Дівчина втратила все: роботу, чоловіка, друзів, віру в людей. Та що, як усе найбільш значуще і неймовірне починає відбуватися з нами саме тоді, коми ми намагаємося видряпатися з пекла? Це непросто, бо людина по-справжньому втрачає голову лише від двох речей: від страху і від кохання. Однак що робити, коли тебе одночасно накривають і страх, і кохання?..




Всі книги авторки це вибух емоцій, тож читайте і насолоджуйтеся кожною сторінкою романів Люко Дашвар.

Немає коментарів:

Дописати коментар