середу, 13 жовтня 2021 р.

Історичний екскурс «Славні сини України: від Запорізької Січі до воїнів АТО»

 

Кожного року 14 жовтня увесь християнський світ з вдячністю і надією  відзначає свято Покрови Пресвятої Богородиці, або як його називають Козацька Покрова. А з 2014 року цей день відзначають як День захисника України.
         У боротьбі за волю рідної землі віддавали своє життя кращі сини і доньки України. Ми пам’ятаємо і вшановуємо всіх воїнів-захисників: Січових стрільців, юних героїв Крут, повстанців Холодного Яру, воїнів Другої світової війни, вояків УПА.

Українська нація – нескорена і вільна! А живуча душа народу відроджується з покоління в покоління.

         У залі публічної бібліотеки напередодні великого свята бібліотекарі Ольга Житник та Валентина Зеленська запросили своїх користувачів у подорож історичним минулим нашої країни в екскурсі «Славні сини України: від Запорізької Січі до воїнів АТО». 


Учасники заходу мандрували козацькою добою, поринули в атмосферу часів Української Повстанської Армії, пройшли дорогами Другої світової війни. Продовжуючи тему, до слова запросили голову ради ветеранів міста С.А.Мурадяна, який поділився своїми спогадами про ті страшні часи.




         А далі – Майдан, Небесна Сотня, - і ми, українці, що не чекали підступного удару в спину. Народ, що називав себе братнім, із зброєю в руках опинився на нашій землі, окупував Крим, вчинив руїни на Донбасі. І наші воїни – добровольці, які першими стали на захист нашої держави. Присутній на святі  наш земляк, житель с.Шилівка Винник Володимир Васильович – учасник АТО, розповів про війну на Сході України, очевидцем якої був він сам.



         Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих земляків: Миколи Ряскова, Віталія Кузьменка, Вадима Мирінця, Івана Матвієвського, Романа Яковця.

      


   Користувачі мали змогу ознайомитися з книгами, які надійшли до книгозбірні від Українського інституту книги, і стосуються подій на Сході нашої країни: І.Вовк «Ізоляція», «На щиті», «Дебальцеве», «Донецький аеропорт», В.Тихий «Наші котики», А.Шевченко «Слов’янськ», Ю.Іллюха «Східний синдром».

         Підсумовуючи побачене і почуте, ведучі побажали присутнім мирного неба над головою, щоб патріотизм, гідність, шляхетність та милосердя завжди були основою життя. І той місточок доброти і любові між батьками і дітьми ніколи не переривався. Зі святом дорогі Захисники!

Немає коментарів:

Дописати коментар