середу, 21 жовтня 2020 р.

Віртуальна подорож "ЄВРОПЕЙСЬКІ ЦІКАВИНКИ"

Побачити Європу - мрія чи не кожної людини. Скільки в Європі країн - стільки й незвіданих далей, доріг та відкриттів. І все це манить і зачаровує, притягує нас. Тому, запрошуємо  всіх бажаючих долучитися до  віртуальної подорожі країнами Європи. Звичайно розповісти про принади всіх європейських країн в одній подорожі неможливо, тому пропонуємо вам помандрувати деякими з них.


Звичайно, нашу подорож ми почнемо з України. Україна! Країна хвилюючої краси, радості й печалі, розкішний вінок з рути і барвінку, чорнобривців і калини. В Україні безліч пам’яток архітектури, згадаєм лише деякі з них - такі, як Храм святої Софії, Успенський собор, Андріївська церква, Києво-Печерська Лавра, Ластівчине гніздо. В місті Рахів, в оточенні мальовничих Карпат знаходиться географічний центр Європи. А ще на території нашої держави росте одне з найстаріших дерев Європи - дуб-патріарх, якому понад 1300 років. Відома у світі і трембіта - найдовший у світі музичний інструмент, що виготовляється в Україні.


Перша країна до якої ми завітаємо буде наша найближча сусідка  - Польща. Столиця Польщі - Варшава - місто традицій і сучасності.  В Польщі знаходиться єдина природня пустеля в Європі - Блендувська пустеля. Польські Свентокшиські гори - найстарші гори в Європі. Польща - це сама релігійна країна Європи. У Польщі можна отримати штраф за поїздку на велосипеді в нетверезому стані.  А ще Польща - найбільший виробник яблук в Європі.

Наступна країна, в яку ми потрапимо, буде Німеччина - один із лідерів світової економіки. Це одна з найбільш густонаселених країн світу. 65% автомобільних доріг в Німеччині не мають обмеження швидкості. Країна відома більше 2100 замками, більше 1500 сортами пива, понад 1000 видів ковбас і найбільшим в світі фестивалем пива. Також у Німеччині понад 400 зоопарків - найбільше у світі. А столиця Берлін має найбільшу залізничну станцію в Європі.

 Англія - це держава яка може зацікавити та полонити будь-кого. Романтики із задоволенням відвідають середньовічні фортеці, замки та палаци. Лондон, Манчестер, Бірмінгем, Темза, Британський музей, Свято квітів, Букінгемський палац - це все Англія. Там часто йдуть дощі. Через постійні тумани цей регіон негласно називають «туманний Альбіон».

Тепло і привітно зустрічає нас Італія. Рим - центр італійської культури. Символом Риму і його життя є величезний амфітеатр - Колізей, де проводилися бої гладіаторів. Окружність Колізею становить 527 метрів, він міг помістити 73 тис. відвідувачів, побудований в 75 році нашої ери. Вражає невелика територія міста-держави Ватикан, яке є володінням Папи Римського. В Італії знаходиться вулкан Везувій, який зруйнував римське місто Помпеї, та знаменита Пізанська вежа... і вона все ще хилиться до землі.


Найбільш відвідуваною країною Європи є Франція, а найбільш відвідуваним містом - Париж. Парк розваг «Діснейленд», Єйфелева вежа, Собор Парижської Богоматері, Тауер – все це відомі туристичні об’єкти Франції.

Греція - країна, де старовина зустрічається на кожному кроці: Афіни, Дельфи, Фіви і Метеори, скельні монастирі і свята гора Афон. Столиця цієї держави названа на честь грецької богині Афіни. Ще тут загадкові гори, прекрасні пляжі, чисте море, мальовничі острови і спа-готелі.

Бельгія. Країна є втіленням справжньої казки, яка ожила в нашій реальності. Середньовічна архітектура міст і чарівні ландшафти сільської місцевості, романтичні замки і прекрасні маєтки, чудові пляжі і вишукані бальнеологічні курорти, знаменита бельгійська кухня і запаморочливий шоколад. Бельгію охоплює залізнична мережа, найбільша не тільки в Європі, але й у світі.


Іспанія - країна Південно-західної Європи. За кількістю сонячних днів за рік Іспанія посідає перше місце в Європі. В Іспанії знаходиться найстаріший у світі і досі діючий маяк – Вежа Геркулеса ,побудований в першому столітті. Країна славиться надзвичайними курортами, сільськими пейзажами, шедеврами національної кухні, архітектурою.


Найстарішою країною Європи є Болгарія. Болгарське місто Пловдив, вік якого становить близько 6 тисяч років - найдавніше з постійно населених міст Європи. Столиця Болгарії - місто Софія. Тут живуть люди, які вміють танцювати на вугіллі і саме в цій країні знаходиться столиця трояндової ефірної олії.


У Монако майже нульовий рівень безробіття і там немає бідних людей. У Монако найвища тривалість життя (89,5 року) в світі. У 2014 році майже 30% населення Монако було мільйонерами.


Тож, подорожуйте, збагачуйтесь новими враженнями, знайомтесь з іншими країнами - їхньої культурою, традиціями, історією, і водночас любіть та популяризуйте своє, рідне, українське!



Немає коментарів:

Дописати коментар