четвер, 30 вересня 2021 р.

 30 вересня всі працівники бібліотек, наші відданні користувачі, поціновувачі книги святкуватимуть Всеукраїнський день бібліотек.

Максим Рильський свого часу сказав «Книжка, можливо, найбільш складне і велике чудо з усіх чудес, створених людством на шляху до щастя і могутності майбутнього» і тому свято бібліотек – це свято інтелекту і гуманізму, одвічного людського потягу до глибин книжкової мудрості, до глибин пізнання.

Історично виконуючи роль духовних скарбниць Зіньківського краю, бібліотеки Зіньківської територіальної громади свою виховну та просвітницьку діяльність органічно поєднують з багатствами національної та світової культур, з цінностями, без яких неможливий подальший повноцінний розвиток людської цивілізації.

Бібліотекарі Зіньківщини щодня освоюють нові знання та вміння, самовдосконалюються у наданні нових інформаційних послуг своїм користувачам.

Звичайно, робота бібліотечної галузі територіальної громади не була б такою плідною та насиченою без підтримки органів влади - Зіньківської міської ради, депутатського корпусу, відділу культури, спорту та інформаційного забезпечення виконавчого комітету Зіньківської міської ради. Ми вдячні кожному з них за надану можливість забезпечувати якісне бібліотечне обслуговування для наших користувачів.

Щороку бібліотеки Зіньківщини приймають участь у Всеукраїнських та обласних конкурсах і проектах.



Цього року переможцями І (відбіркового) етапу обласного конкурсу «Найкращий читач-2021» стали юні користувачі відділу обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотка ім.В.Г.Короленка», Власівської, Лютенськобудищанської, Бобрівницької та Проценківської бібліотек-філій. В ІІ (обласному) етапі конкурсу серед учнів 6 класів третє місце отримала користувачка відділу обслуговування дітей Віра Джувага.

Почесне третє місце виборола і відеоробота користувачки відділу обслуговування дітей Дмитрусь Владислави у обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання -2021».

    Єлизавета Півень (Дамасківська бібліотека-філія) здобула перемогу в першому (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості "Незалежна і єдина - моя Україна" до 30-річчя незалежності України. 
      Переможцями обласного етапу Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули» стали користувачка відділу обслуговування дітей Кривобік Марина та користувачка Власівської бібліотеки-філії Шпіка Аня.

Бібліотекарі нашої громади завжди творчо, з неабиякою фантазією підходять до проведення того чи іншого бібліотечного заходу, вони є постійними учасниками та співорганізаторами заходів до Дня міста, проведення Днів села, святкових заходів до Міжнародного жіночого дня, Дня памяті та примирення і Дня Перемоги, Свята вишиванки та Дня незалежності України і безлічі літературних, поетичних та музичних свят.

Кожен з моїх колег заслуговує на визнання та повагу за відданість улюбленій справі, незгасаючий ентузіазм та служіння читачам та книзі. Кращими серед них є колектив працівників Зіньківської публічної бібліотеки міста, завідувачі: Бірківської бібліотеки-філії Ніна Величко, Бобрівницької – Юлія Гавриш, Великопавлівської – Тетяна Тетерятник, бібліотекар Шилівської книгозбірні Олександра Влох, Дейкалівської – Галина Добряк, Лютенськобудищанської – Ніна Немченко, Проценківської – Валентина Дахно, Пірківської - Наталія Нерозя.

Завжди у пошуку нових форм бібліотечної роботи, які б зацікавили користувача, молоді бібліотекарі Юлія Півень (Дамасківська б/ф), Церковна Аліна (Великопавлівська), бібліотекар Ступківської бібліотеки – Ніна Козидуб, Загрунівської -  Людмила Подоба, Пишненківської - Валентина Правденко, Довжицької – Катерина Киричко, Покровської - Ганна Бублик, Ставківської  - Валентина Шевченко.

Зі словами поваги та вдячності ми сьогодні згадуємо ветеранів бібліотечної галузі, дякуючи їм за неоціненний вклад у підтримку та розвиток бібліотечної спільноти краю.

Висловлюю слова вдячності всім вам, мої дорогі колеги, за вашу кропітку щоденну працю, натхнення, незгасимий ентузіазм та любов до книги. Кожного дня ви ведете їх, своїх улюблених читачів – маленьких і дорослих - стежками історії, зберігаєте та примножуєте скарбницю народної творчості та ремесел, популяризуєту старі та нові звичаї свого народу та народів світу, виховуєте патріотизм та любов до рідної землі, культивуєте та плекаєте невичерпну любов до друкованого слова!

Бажаю всім вам з оптимізмом дивитися у майбутнє і вірити що БІБЛІОТЕКА - як все красиве і вічне - буде завжди поруч і допоможе нам здобувати перемоги, плекати найкращі людські риси – освіченність, мудрість, терпіння і любов до книги, знань, розвитку.

Миру, щастя і добробуту в кожну вашу родину! Зі святом!

Директор КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г.Короленка» Наталя Тоцька

Немає коментарів:

Дописати коментар