середу, 3 лютого 2021 р.

Ні, я жива! Я вічно буду жити ! Я в серці маю те, що не вмирає.

 

      У лютому 2021 року відзначається 150-річчя великої української поетеси, громадської діячки Лесі Українки. Наша книгозбірня долучається до святкових заходів з нагоди ювілейної дати відкриттям виставки-інсталяції, де зібрані книги, періодичні видання про життєвий та творчий шлях поетеси.

Леся Українка завжди сучасна. Гордий дзвін її імені звучить в серцях мільйонів людей, породжує не тільки спогад про «Лісову пісню» або «Досвітні огні», але і те, що її слово завжди буде зброєю. Хай зброєю словесною, але все ж таки гострою і разючою. Недарма до образу Лесі Українки зверталися і на Євромайдані.

         Леся була великою: силою духу, силою таланту та силою любові до України.

          Відвідавши бібліотеку, ви дізнаєтесь, що протягом 30-ти років поетеса боролася, за підтримки батьків, друзів, просто багатьох інших добрих людей, зі своєю недугою і, на жаль, її зірка згасла занадто рано, на 42-му році життя… Та вона залишила нам свої твори, які актуальні і сьогодні, 150 років потому. 



          Тож, запрошуємо всіх бажаючих до бібліотеки, поринути у світ поезій української Касандри, перегорнувши сторінки безсмертної «Лісової пісні» відчути безмежну силу кохання, зустрітись з «Камінним господарем», вкотре відчути, що слово поета може бути «твердою крицею…».

Немає коментарів:

Дописати коментар