середу, 24 лютого 2021 р.

Воїн - з пером у руках, лірик - з букетом конвалій

 Воїн - з пером у руках, лірик - з букетом конвалій

(вечір-портрет до 150-річчя від дня народження Лесі Українки, української письменниці, землячки).

            Ти  - весна у вбранні барвистому,

Що над світом в безхмар’я лине,

 Бо навіки  ти стала піснею,

 Стала небом для України

Тетяна Кльокта «Лесі Українці»

          В  читальному  залі Зіньківської публічної бібліотеки ім.В.Г.Короленка зібралися учні Зіньківського ліцею ім.Миколи Зерова, опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ст. №1», учні Зіньківської дитячої музичної школи, члени літературно-мистецького об’єднання «Свічадо», всі, хто цінує мудре й красиве, сильне і ласкаве, добре і мужнє слово української поетеси Лесі Українки, якій днями виповнюється 150 років від дня народження


          Вечір вела Лідія Колоша, завідувач відділу обслуговування. Присутні на заході познайомилися з новими книгами про Лесю Українку, які отримала бібліотека від Українського інституту книги: Марії Карамазіної «Леся Українка. Життя як виклик» та Тетяни Панасенко  «Леся Українка», видані у 2020 році.



     А ще прийняти участь у літературній вікторині, де показали свої знання про унікальну жінку, поета, яку ставлять в один ряд із геніальним Тарасом Шевченком  та Іваном Франком.


     На вечорі звучали вірші Лесі Українки «Вишеньки» та «Contra  spem spero!», які читали учениці 5-В та 10-Б класу ЗСШ№1 Мильченко Катя та Конотоп Софія, линули українські народні пісні «Десь була подоляночка»  та «Цвіте терен» у виконанні учениці 4 класу дитячої музичної школи Нагорної Карини та гості заходу Олени Нагалісової.




          Завершальним акордом вечора були вірші, присвячені пам’яті видатної поетеси, від наших земляків -  голови літературно-мистецького об’єднання «Свічадо» Ганни Литовець-Гайдаш та члена цього ж об’єднання, поета-аматора Петра Сахна.



Немає коментарів:

Дописати коментар