четвер, 18 лютого 2021 р.

«Багата мова в будь-якої нації. Велика сила в звуках і словах.»

 21 лютого ми відзначатимемо Міжнародний день рідної мови. Яка прекрасна наша мова… Виплекана колоссям, виспівана птахами, звеличена письменниками. Вона квітує пелюстками слів у морозних думках полину, дає поету крила, бо у її серці «великого народу ніжна і замріяна душа».


 Наша публічна бібліотека долучилася до святкування і у читальному залі було проведено мовну гру «Багата мова в будь-якої нації. Велика сила в звуках і словах.», щоб ще раз наголосити, яка ж все таки багатогранна і співуча наша мова. Бібліотекар Ольга Житник,  розповіла присутнім користувачам, учням опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ст. №1» міста, про витоки української мови, її становлення та розквіт.


         Під час гри учні проявили свої знання, взявши участь у вікторинах та конкурсах: «Мовне асорті», «Поясни значення», «Редактор», «Словниковий диктант» та інших, де змагалися за звання кращого знавця рідної мови.

         А для кращого розуміння літературного твору відбувся конкурс на краще читання вірша про мову.



         Під час заходу ведуча презентувала книги, які надійшли до бібліотеки від Українського інституту книги – це «Історія української мови» Я. Радевича-Винницького та «Скажи мені українською» Т.Берези.



         Нашу мовну гру ми присвятили українській мові, щоб ще раз підкреслити, що те, чим ми повсякденно користуємося, те, чим оформлюємо свої думки, є справжнім дивом, великим і прекрасним. І все це наша рідна мова!

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар