середу, 17 лютого 2021 р.

Булінг в школі. Право на захист

       Члени клубу «Феміда» зібралися в читальному залі  Зіньківська публічна бібліотека (головна) на заняття, на якому говорили про дуже гостру і важливу проблему суспільства - булінг, кібербулінг та право учнів на захист від таких проявів насилля.



     Метою нашого заходу було виховання у дітей небайдужості до таких проявів серед своїх ровесників,  щоб діти були добрішими, милосерднішими, ставилися співчутливо до жертв насилля, надавали їм допомогу.

       У цьому заході взяли участь учні 10 класу  Зіньківського ліцею ім.Миколи Зерова разом з учителем історії та права Володимиром Чикалом та начальником  відділу «Зіньківське бюро правової допомоги» Другого  Полтавського центру безоплатної правової допомоги Сергієм Корнійко.



    Діти мали можливість переглянути відеоролики «Шкільний булінг»,  «Булінг серед дітей, або найрезонансніші історії шкільної дідівщини»,  «Кібербулінг».



     Сергій Корнійко говорив  про те, що повинні знати учні у випадках насилля та цькування в класі, в Інтернеті, до кого звертатися за допомогою, якщо  постраждав, або став свідком булінгу. Говорив  і про правила безпеки в Інтернеті.


     В обговоренні прийняли участь діти. Вони висловлювали свої думки щодо причин  проявів такої агресії серед ровесників.  Засуджували вчинки учнів. Вносили свої пропозиції для протидії булінгу в школі.

    Спілкування пройшло в теплій, довірливій атмосфері.  Підготували цей захід, завідувач відділу обслуговування Лідія Колоша, бібліотекар відділу методично – бібліографічної роботи та інформаційних технологій Віталій Крохмаль та начальник відділу « Зіньківське бюро правової допомоги» Сергій Корнійко.

      Була організована і викладка літератури «Право і діти», де були розміщені  правові документи, матеріали журналу «Правовий вісник», інформаційні матеріали про випадки проявів булінгу в школах, опубліковані на сторінках періодичних видань.


   Потім всі приєдналися до флешмобу «РазомПротиБулінгу», показавши всім, що булити зовсім не круто, треба поважати гідність і свободу людини та право на захист від усіх форм насилля, право, яке гарантовано Конституцією України.

Немає коментарів:

Дописати коментар