пʼятницю, 5 лютого 2021 р.

У нас радісна новина!

 

     2021 рік приніс КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім.В.Г.Короленка» виконавчого комітету Зіньківської ради радісну новину. Книжковий фонд бібліотеки поповнився 827 примірниками  книг, які надійшли за Програмою  поповнення фондів публічних бібліотек від Українського інституту книги. З них 314 примірників для дорослого користувача та  513 книг для дітей.


     Це чудові видання книг із серії «Славетні постаті України», «Політичні портрети», «Знамениті українці».

Заслуговують на увагу книги Сергія Плохия про  невідомі сторінки Другої світової війни «Забуті покидьки Східного фронту», відомого кінорежисера, письменника, громадського активіста Олега Сенцова «Другу також варто придбати» та «Маркетер».

Темі сучасної війни на Сході України присвячені книги Ірини Вовк «На щиті. Спогади родин загиблих воїнів. Донецький аеропорт», «Ізоляція. Таємні в’язні Донбасу в оповідях врятованих від тортур та смерті», Артема Шевченка «Слов’янськ. Початок війни», книга року 2019 Тамари Горіха Зерня «Доця».

          Страшну правду про життя та долю Василя Стуса можна прочитати в книгах «Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРС» та романі Сергія Дзюби і Артемія Кірсанова «Заборонений: Історія життя і боротьби Василя Стуса».

         Все що замовчувалось в радянські часи щодо подій в Афганістані, реальні масштаби чорнобильської трагедії, Друга світова очима дітей війни – це все у книгах Світлани Алексієвич «Цинкові хлопчики», «Чорнобильська молитва», «Останні свідки. Соло для дитячого голосу».

         Чекають на свого читача і твори визнаних українських авторів сучасності - Василя Шкляра, Ліни Костенко, Андрія Кокотюхи, Володимира Лиса, Дари Корній, Люко Дашвар, Світлани Талан, світові бестселери всесвітньо відомих американських письменників Деніела Кіз, Кейт Квінн, одного із найуспішніших німецьких авторів психологічних трилерів Себастіана Фітцека та ін.

Маленьких та юних читайликів порадує яскрава, гарно ілюстрована серія книг «Книжкова полиця підлітка», «Атлас спорту для дітей», Велика енциклопедія «Тварини дольодового періоду», серія книг  Всеволода Нестайка «Дивовижні пригоди в лісовій школі» та літературна скарбничка  - Моріса Метерлінка «Синій птах» і багато, багато цікавого про бджілок, мишок, кошенят, їжачків, лисичок.

Наразі всі ці книги обробляються нашим відділом комплектування та обробки літератури і вже найближчим часом з ними можна буде познайомитися на абонементі, в читальному залі та відділі обслуговування дітей Зіньківської публічної бібліотеки.                     


Слідкуйте за нашими новинами у групі бібліотеки в мережі «Facebook» та знаходьте нові матеріли про книги за хештегами

#УІК #Поповнення_бібліотечних_фондів_УІК_2020 #ПрограмаУІК_2020 #Український_інститут_книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар