четвер, 2 березня 2023 р.

Орієнтир в правовому полі: все про відповідальність до і після 18 років

  Орієнтир в правовому полі: все про відповідальність до і після 18 років

Правовий атлас

   Кожна молода людина повинна знати не тільки свої права, обов’язки, але і знати про відповідальність, яку вона несе за скоєні дії, які суперечать законам України.  Тому і зібралися в читальному залі Зіньківської публічної  бібліотеки члени клубу «Феміда»,  учні  10-А та  10-Б Зіньківського ліцею ім.Миколи Зерова на заняття «Орієнтир в правовому полі: все про відповідальність до і після 18 років».


   На занятті виступив начальник відділу «Зіньківське бюро правової допомоги» Сергій Корнійко. 


     Розповіді  по темі поєднувалися із практичними завданнями. Учні Ярош Дмитро, Залевадний Дмитро, Калініченко Артем, Заєць Максим, Рибалко Ярослав, Гузєв Олександр та інші давали визначення виду юридичної відповідальності за правопорушення в кожному окремому випадку, а саме: управління мотоциклом у нетверезому стані та бажання похизуватися їздою, не дотримуючись правил дорожнього  руху,  безкоштовний проїзд у громадському транспорті, відсутність учня на уроці без поважної причини,  крадіжка гаманців та інше.


   Говорили і про кримінальну відповідальність за скоєні злочини серед неповнолітніх: вбивство, зґвалтування, крадіжки, розбійний напад. Учні злагоджено шукали відповіді на поставлені завдання.

     Учитель історії і права Володимир Чикало також говорив про юридичну відповідальність учнів за скоєння проступків.


Ми сподіваємося, що наші зустрічі з дітьми будуть їм корисними у повсякденному житті. Не даремно великий педагог В.О.Сухомлинський говорив: « Сьогодні - діти, завтра – народ! Ви – діти, майбутнє нашої держави і від вашого фізичного розвитку, знань, вмінь, залежить, якою буде наша Україна».




Немає коментарів:

Дописати коментар