вівторок, 7 березня 2023 р.

Книги з жіночим ім’ ям

  


Омар Хайям писав: « В жінці, як у книзі, мудрість є. Зрозуміти здатний сенс її великий лише грамотний. І не сердся на книгу, якщо не зміг її прочитати і зрозуміти.»

Жінка в усі часи була тією могутньою силою, яка надихала і надихає чоловіків на подвиги.  Анна Ярославна і княгиня Ольга, Марія Стюарт і Софія Шептицька, Леся Українка та Ольга Кобилянська, Коко Шанель і Інга Арвард – усі вони мали величезне значення для світової історії та культури.

         Існує багато  прекрасних жіночих імен, митці з усього світу присвячують їм поезію та прозу, досліджують їх життєвий і творчий шлях.

         У нашій бібліотеці можна знайти безліч книг українських та зарубіжних авторів,  у назві яких є жіночі імена. Всі вони представлені на виставці – інсталяції «Книги з жіночим імям». Серед них: П.Загребельний «Роксолана» та «Євпраксія», В.Чемерис «Ярославна» та «Анна Київська»,  В.Шкляр «Маруся», В.Яворівський «Марія з полином в кінці століття», М.Матіос «Солодка Даруся»; Б.Шлінк «Ольга», П.Хьог «Сміла та її відчуття снігу», С.Кінг «Пісня Сюзанни» та багато інших.

         Тож запрошуємо користувачів та гостей міста завітати до нашої книгозбірні і вибрати собі книгу до душі.

А всім жінкам, незалежно від того, яке ім’я їм подарували при народженні, бажаємо бути завжди чарівними, ніжними та водночас незламними, як тисячі і тисячі наших співвітчизниць, нехай для кожної з вас переможні паростки перших весняних квітів принесуть такий жаданий та довгоочікуваний мир, а набираюча оберти весна поверне в кожне наше село, містечко чи місто тишу, яку порушуватимуть лише шелест стрімкого потічка та радісний спів птахів!       



Немає коментарів:

Дописати коментар