вівторок, 28 березня 2023 р.

Діалог-зустріч «Сила української землі»

 Салон «Світ рукотворного дива»

Діалог-зустріч «Сила української землі»

(корисні поради досвідченої садівниці-городниці)

                                                      


       Весна – пора квітів і радощів, пора засіву, надій і сподівань. ЇЇ приходу радіє все живе: від травинки, бджілки і пташини – до людини. Господаря кличе земля, вселяючи радісні надії на врожай, на добробут, на життя.

             З давніх часів українці були працьовитою нацією, адже наша земля найродючіща. Бажання та вміння на ній господарювати виплекали в рідного народу працьовитість та любов до рідної землі.

             На сьогодні, не зважаючи на швидкий розвиток технологій у світі, люди потребують спілкування з природою. Дедалі більшого поширення набуває захоплення любительським городництвом, садівництвом та квітникарством.

           Саме з такою творчою, трудолюбивою і цікавою зіньківчанкою – Надією Чиж, в затишному читальному залі  бібліотеки було проведено діалог-зустріч «Сила української землі». Керівник салону «Світ рукотворного дива» Лариса Криштопа та бібліотекар Людмила Рибалка познайомили краян, постійних учасників та внутрішньо переміщених осіб з гостею.




        Коли заходиш на подвір’я цієї жінки, враження таке, ніби потрапляєш у райський сад. Розмаїття рослин вражає, як і їхня розкішність. Це захоплення вона поєднує з основною своєю професією – вчителя образотворчого мистецтва, в гармонії виходить така неземна краса.

         Гостя розповіла про своє улюблене захоплення і всі присутні мали змогу поринути у дивовижний світ квітів, саду і городу, переглянувши відео-слайди підготовлені нею.




           Чудовий вірш Володимира Прислонського «Така весна з мого вікна» зачитала чарівна Тетяна Кошлата - майстриня, учасниця салону «Світ рукотворного дива». 




           Прикрасою зустрічі стало звучання українських пісень у виконанні тріо вокалісток, учасниць ансамблю «Вербиченька» - Уляни Шкицької, Анастасії Некраш та Катерини Теслі. До речі, прозвучала і авторська пісня Уляни Шкицької «Життя прекрасне».



           Для учасників салону та гостей заходу була підготовлена інсталяція.



 Зустріч пройшла у приємній дружній атмосфері. Сподіваємось, що кожен з присутніх взяв для себе багато цікавого і корисного.


           Українська земля – це наша земля по праву, яка не тільки годує, а й дає нам силу і наснагу у цей важкий для нашої країни час. Це чи не найбільша цінність для кожного українця. Тож попри смуток і розпуку, дбаймо про свою землю, доглядаймо її, бережімо кожен клаптик!

            І нехай квітують наші сади, нехай сміється веселкою небо, нехай кришталево чисте повітря п'янить нас ароматом весняних квітів і пташиним дзвінким щебетом, а земля дарує нам всім  щедрий урожай!

Сила землі для українців полягає у неймовірній здатності до відродження, яке неодмінно настає після будь-яких випробувань. Наша земля є нашою силою!

             Разом до Перемоги! Бережіть себе і Україну!                       

            Слава нашій землі українській! Героям Слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар