четвер, 23 березня 2023 р.

Правовий лекторій «Захист прав споживачів»

          Чергове заняття клубу «Феміда», яке пройшло в читальному залі Зіньківської публічної бібліотеки, було присвячене формуванню правової культури учнів, як споживачів. На цьому заході були присутні учні 10- А класу Зіньківського ліцею імені Миколи Зерова разом із учителем права Володимиром Чикалом.


          Що потрібно знати про продукти харчування, які ми купляємо у магазинах, розповіла Вікторія Шкіль, головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Полтавського районного управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Полтавській області. 



         З’ясувати, які мають права споживачі, гарантовані Конституцією України та законом України «Про захист прав споживачів» допоміг присутнім Сергій Корнійко, начальник відділу «Зіньківське бюро правової допомоги».




         В обговоренні цієї теми прийняли участь учні ліцею - Чемерис Владислав, Ольхова Марина, Онищенко Іван, Бутузова Карина, Рудь Єгор.

         Говорили про товари, які  не підлягають обміну, чи варто робити покупку не розглядаючи етикетку та упаковку, що ми дізнаємося із цифрового коду на упаковці товару, яке цифрове позначення товару, виробленого в Україні, чому присвоюється штрих код товару  та  інше.


Акцентувалась увага присутніх на необхідності знати  свої права, як споживача у разі отримання неякісного товару.


 Сподіваємося, що такі зустрічі принесуть користь учнівській молоді міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар