четвер, 13 жовтня 2022 р.

Флешбук за книгами Бориса Гуменюка «Блокпост» та «100 новел про війну»

 Сторінки пам’яті

Флешбук за книгами Бориса Гуменюка  «Блокпост» та «100 новел про війну»

     Напередодні Дня захисників та захисниць України бібліотекарями читального залу Зіньківської публічної бібліотеки спільно з багатофункціональною мобільною бригадою від міжнародної гуманітарної організації INTERSOS організували для внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають в селі Бобрівник та користувачів бібліотеки міста флешбук за  книгами відомого українського поета і прозаїка Бориса Гуменюка «Блокпост» та «100 новел про війну».


         Для учасників заходу була представлена книжкова виставка  «Захисники. Воїни. Солдати».


         Про життєпис Бориса Гуменюка - добровольця  добровольчого батальйону «ОУН», про побачене та пережите, те що лягло в основу його віршів та новел про війну, про віру в перемогу над ворогом, вірність Україні і готовність віддати своє життя за свою країну дізнавалися присутні з рядків віршів автора.


      За словами наших гостей ці книги письменника, здатні всерйоз, з болем і любов’ю говорити живу правду про війну, яка так потрібна усім нам сьогодні.


    А  його «Заповіт», в якому говориться про такі прості але такі справжні цінності життя для кожної людини: поле, жито, жайвір, луки, квіти, кохання, батьки, діти… викликали у більшості сльози.  

    Розповідь про книги ілюструвалася відеосюжетами виступів письменника на презентації своїх книг.

    На завершення заходу ведучі - Лідія Колоша та Людмила Рибалка запропонували присутнім долучитися до Всеукраїнської благодійної акції «Смілива гривня», яку організовує Національний банк України з метою об’єднати зусилля українців та зібрати кошти для допомоги ЗСУ.

Долучилися гості і до акції «Ні – війні!».




Немає коментарів:

Дописати коментар