четвер, 23 квітня 2020 р.

Прес – перегляд "Хворіти не будемо!"


            Прийшла весна, яка цього року стала для нас незвичною – ми всі вчимося жити за новими правилами, дотримуватись карантинних обмежень, працювати дистанційно, знаходити нові для себе розваги та заняття в умовах самоізоляції. Але, як зазвичай, навесні, багато хто замислюється, як поповнити організм вітамінами, для гарного самопочуття та відновлення організму після зими.
            Ми підібрали найбільш цікаві, на наш погляд, публікації з періодичних видань, які отримує наша бібліотека (газети «Зелена планета Земної», «Доброго здоров’я», «Будьмо здорові!», «Здоров’я і довголіття»), з порадами щодо весняного відновлення.
Відомо, що всі віруси бояться фітонцидів. А оскільки весна з її перемінної погодою завжди сприяє розповсюдженню вірусних хвороб,  їжте часник, цибулю, які захищають від вірусів. Споживайте хрін, лимон, імбир, робіть сироп  із соку редьки. А ще підсилюйте свій імунітет, заварюючи листя смородини, її гілочки та ягоди. Загалом стіл в кожній родині, як радить Наталя Земна, має бути «зеленим», «живим»: в цей час треба вживати багато вітамінів, підсилювати імунітет, він на 85% залежить від того, як людина харчується, як працює її травна система.

          Наталя Земна в газеті «Зелена планета» за 19 березня пропонує  фітовір і фітофлав – дві  фітокомпозиції, які заслужено користуються великим попитом. Цими  засобами можна змастити губи, носа, щоб віруси не потрапили в організм через слизову оболонку.   Полоскати горло  настоянками лікарських рослин (календули, шавлії, евкаліпту) та прополісу, розчинами солі та соди (1 чайна ложка на склянку теплої води).

          А чи знаєте ви як давно люди дізналися про користь рослин для здоров’я? Відповідь на це запитання знаходимо в газеті «Зелена планета Земної» №5 за 5 березня цього року в статті «Коли народилось траволікування», де говориться: «Вчені отримали дані, що неандертальці, найближчі наші родичі, вміли використовувати рослини для лікування. Це встановили, проаналізувавши ДНК та хімічний склад скам’янілого зубного нальоту на кількох черепах, вік яких від 36 до 48 тисяч років. У списку рослин, які були визначені таким чином, ромашка, деревій, тополя, мох, кедрові горіхи, а також їстівні гриби і гриб пеніциліум, який, як тепер відомо, виробляє антибіотик пеніцилін. Оскільки ромашка, деревій, тополя не належать до харчових рослин, так само, як і пеніциліум, вчені припускають, що неандертальці використовували їх для лікування: полегшення болю чи зняття запалення».
          Яку ж роль відіграє той чи інший вітамін і в яких продуктах його найбільше -  дізнаємось, прочитавши статтю «Країна вітамінів» у цім же номері газети.

          «Гримуча суміш – обліпиха з медом» - так називається стаття, опублікована в газеті «Добре здоров’я» №6, за березень 2020 року, де пропонується нетрадиційний метод лікування у боротьбі з застудними захворюваннями і не тільки з ними – обліпиха з медом.
         Пропонуємо один із них: ретельно перемішати свіжовичавлений сік ягід обліпихи (від 3 до 5 склянок), 2-3 ложки меду (краще акацієвого), 1 склянка води (тільки не сирої), 0,5 склянки відвару м’яти. Зберігати напій у холодильнику. Перед застосуванням злегка підігріти, щоб не застудити горло. Пити по чашці на день.
       Здавна застосовують як загальнозміцнюючий  засіб - шипшину. У народі кажуть, що плоди шипшини заміняють сім лікарів. У 100 грамах свіжих плодів міститься вітаміну С більше, ніж у 10 лимонах.  Відвар або настій плодів підвищує опірність організму до застуд та інфекції. Більш детально читайте в газеті « Добре здоров’я» № 22 за 2019 рік с.12 .

    Радимо скористатися статтею «Найпростіший засіб для підвищення імунітету – волоські горіхи», опублікованою в газеті  «Добре здоров’я»  №24 за 2019 рік, де говориться, що треба просто з’їдати по 5-6 волоських горіхів щодня.

   Про «Ефективні методи боротьби із застудою», шляхом використання природніх антибіотиків – часнику і цибулі, які зміцнюють імунну систему і підвищують захисні функції організму ,читайте  в газеті « Добре здоров’я»  №2 за 2020 рік.
    Варто ввести в ваш раціон харчування яблука, імбир та цитрусові : апельсини, лимони, мандарини і грейпфрути.  Про це читайте в статті «Продукти, що впливають на імунітет» , опублікованій в газеті  «Здоров’я і довголіття»  №10 2020 року.
Отже, шановні наші віртуальні користувачі, використовуйте поради народних цілителів , бережіть себе  і тоді хворіти не будете !  
 Будьте здорові! Цього ми бажаємо всім нашим краянам.

Немає коментарів:

Дописати коментар