пʼятницю, 21 квітня 2023 р.

Дякуємо за подарунки

 

         23 квітня  Всесвітній день книги та авторського права. Працівники Зіньківської публічної бібліотеки в цей день хочуть подякувати всім, хто  подарував нам книги. Адже книги, а особливо краєзнавчого характеру, мають велике значення  для всіх нас. З них ми дізнаємося про історію, звичаї  та традиції нашого краю.

         Напевне не в кожного вистачило б сил, бажання займатися пошуковою справою. Вона вимагає щоденних зустрічей із людьми, щоб зібрати фотографії, послухати і записати розповіді  про далекі часи, які стали для нас історією. А ще проводити пошукову роботу в архівних установах, музеях. 

         Ми вдячні Лесі, Олені та Світлані Літвішко за подароване  науково- популярне видання «Зіньків і зіньківці у світлинах та нарисах.  Книга 1 Зіньківські метаморфози». Читаючи його, кожен із нас матиме можливість здійснити уявну подорож по давньому місту, побачити фотокартину сучасних околиць та ознайомитесь із стислим коментарем до кожного розділу, які пояснюють історичні події та світлини. 



         Віктору Міщанину за  книгу «Тільки б знову зустріть тебе перша любов…»  (слідами студентських літературних творів), яка є своєрідним продовженням книги  «Леонід Назарчук: «Що було, те пройшло, і нема вороття…». В ній знайдете відповідь: хто ж був прообразом тієї чарівної і загадкової Галі Шпак? Хто ж в реальності була та дівчина, яку покохав 70 років тому   десятикласник Леонід Назарчук?



         Володимиру Хрипку за «Нариси з історії села Хрипки Зіньківського району Полтавської області», матеріал якого зібрав Володимир Сивокінь. Володимиру Хрипку  та Євгенію Корнієнку за архівні матеріали і спогади жителів села Хрипки, які зібрані в 5 книгах «Калейдоскоп історій села Хрипки Зіньківського району Полтавської області» та «Фотоальбом села Хрипки Зіньківського району Полтавської області» в трьох книгах.



         Сьогодні ці книги можуть перегорнути в читальному залі нашої бібліотеки всі бажаючі та висловити свої думки і побажання. Хай кожна із них знайде свого користувача, поціновувача краєзнавчої літератури і займе гідне місце серед всієї виданої літератури про рідний край.

 Здоров’я вам і нових творчих задумів, краяни!

Немає коментарів:

Дописати коментар