середу, 19 жовтня 2022 р.

Кібершахраї. Як не втрапити на гачок?

Кібершахраї. Як не втрапити на гачок?

Правовий лекторій

         На правовий лекторій в Зіньківську публічну бібліотеку завітали вимушені переселенці та постійні користувачі книгозбірні, щоб обговорити  таку важливу на сьогодні тему як кібершахрайство, що потрібно знати, щоб йому запобігти та як діяти якщо лихо вже сталося.


         Гостем зустрічі став начальник бюро безоплатної правової допомоги Сергій Корнійко. Він розповів про найпоширеніші схеми шахрайства та правила, які допоможуть розпізнати зловмисників й уберегтися від наслідків протиправних дій.


         Розповідь  нашого гостя доповнювали відеосюжети про найпоширеніші схеми кібершахрайства: як ті що були поширені в мирний час, так і ті, що з’явилися вже під час військових дій на території нашої країни. «Як розпізнати шахраїв OLX» Топ 5 схем (про онлайн шопінг)#Не ведись,   «Найпоширеніші види шахрайства з банківськими картками», «Кіберполіція викрила псевдоперевізника, який ошукав маріупольців, які намагалися виїхати з території, яка обстрілювалася», «Як шахраї знімають гроші з банківських карток»», «Кредит без згоди. Як не стати жертвою шахраїв».


         Зупинився Сергій Корнійко і на правилах платіжної безпеки.

         В ході лекторію юрист відповів на запитання учасників заходу: «Як діяти, якщо тобі пропонує взяти кредит невідома фінансова установа?», «Чи є програмне забезпечення у Зіньківської поліції, щоб розкривати шахрайські  злочини?», «Куди потрібно звертатися якщо ти став жертвою шахраїв?», «Чи були розкриті злочини шахрайства в нашій Зіньківській територіальній громаді?» та ряд інших.


         Сергій Корнійко застеріг від недалекоглядних кроків, які можуть в подальшому коштувати втрати заощаджень чи цінних речей, за якими полюють зловмисники.

         Ну а працівники бібліотеки запропонували присутнім викладку нової літератури по кримінальному та кримінально-процесуальному праву.



Немає коментарів:

Дописати коментар