четвер, 7 квітня 2022 р.

Звертаймося до народної медицини

 

Звертаймося до народної медицини

(путівник порад до Всесвітнього дня здоров’я)

     У цей складний час, коли йде війна в країні, не завжди можна знайти потрівбні ліки в аптеці.

І тоді на допомогу приходить народна медицина. Сама природа подбала про те, щоб у людини під рукою було все необхідне для підтримання здоров’я і боротьби з хворобами. Дари землі здатні творити справжні дива і мати цілющу дію на організм людини.    

       До того ж, настоянки на травах і препарати на їх основі, мають безліч плюсів, яких бракує штучно синтезованим лікам. Засоби народної медицини мають набагато меншу кількість протипоказань і побічних ефектів. Ліки з трав нетоксичні, не викликають алергічних реакцій. Натуральні препарати не викликають звикання. Лікування краплями, мазями, настоянками на основі рослин – це можливість зміцнити здоров’я за допомогою цілющих сил природи. В пошуках зцілення недуги запрошуємо вас до Зіньківської публічної бліотеки, щоб почитати журнал «Травник: Зцілення без ліків» та «Золота бібліотека здоровя». 

         



          А ще газети «Добре здоров’я», «Здоров’я та довголіття».   

   






Ви знайдете для себе рецепти лікування хвороби органів дихання, серцево-судинної, нервової системи, шлунково-кишкового тракту, хвороби опорно-рухового апарату та інше.

Пропонуємо вам деякі поради з цих періодичних видань, які, можливо, допоможуть вам у лікуванні тієї чи іншої недуги.

Для лікування пролежнів пропонується така суміш: 1 частина березових бруньок, яка заливається 10 частинами горілки, настоювати три тижні, потім цією настоянкою потрібно протирати хворі ділянки шкіри.

Від закрепів зїдати перед сном морквину. Саме її клітковина очищає      шлунок,  лікує слизову оболонку шлунка та кишківника.

При грибкових захворюваннях ніг треба розчинити 3 ст. ложки солі у 3 літрах води, вилити цей розчин у миску з теплою водою і додати трішки марганцівки. Тримати ноги у воді, доки вона не вихолоне.

Від високої температури дієвим народним засобом є настій з цвіту липи: 5 ст. ложок липового цвіту залити літром окропу,  дати настоятися кілька годин, процідити, додати меду і вживати теплим по склянці.

           Ромашка не тільки гарна квітка, але й чудове жарознижувальне: 1 чайну ложка квітів ромашки заварити склянкою окропу, процідити і пити по півсклянки декілька разів на день.

                      При печії вживайте чай з мяти (1 чайну ложка сировини залити 1 склянкою окропу, притомити на водяний бані 15 хвилин, а тоді ще настояти 45 хвилин). Пити по 1 ст ложці під час печії.  

                     Духмяні чаї з липи, чебрецю, шавлії, звіробою, смородини, суниці зігрівають, піднімають настрій, зміцнюють імунітет, додають  вітамінів. З такою профілактичною підтримкою зможете без остраху бажати всім, хто чхає і кашляє навколо: «Будьте здорові!». Чого і ми бажаємо вам!

Немає коментарів:

Дописати коментар