пʼятницю, 18 лютого 2022 р.

Реквієм Небесній Сотні

 Реквієм Небесній Сотні.
Хвилина патріотичної поезії

  20 лютого – День Героїв Небесної Сотні. На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності  (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України  Зіньківська публічна бібліотеками імені В.Г.Короленка проводить хвилину патріотичної поезії. 



 Їх називали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані. Гинули за честь, за волю, за право бути українцями і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши Ангелами – Охоронцями на небі.

 Українські Ангели загинули та ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним.

     Пам’яті Героїв Небесної Сотні і тим, хто стояв на Майдані, присвятили свої вірші і  поети Зіньківщини.

 


    « Мої вірші – це голос моєї душі. Не можливо ховатися у мовчанні, коли стогне рідна земля, не можна прикриватися байдужістю і жити тільки буднями. Ми повинні зараз усі бути  НЕБАЙДУЖИМИМИ! До цього я закликаю кожним рядком і кожною літерою!» пише у своїй передмові  до збірки віршів « Подвиг» поетеса Ганна Яремко – Запорожець , член літературно – мистецького об’єднання  «Свічадо», лауреат районної премії ім. братів Тютюнників



     Події на Майдані не могли залишити байдужою і поетесу, голову літературно – мистецького об’єднання « Свічадо» Ганну Литовець – Гайдаш .

 


   Небесна сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і наш душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас.  Про це говорить наш земляк із села Власівка, член літературно – мистецького об’єднання « Свічадо» Валерій Хоменко  у вірші «Несуть героїв на Майдані» .

     Сьогодні вони дивляться на нас з небес і думають - не дайте злу перемогти, адже Україна і нині в сльозах, на її захист у війні з російським агресором стають тисячі й тисячі патріотів своєї держави, борються за її єдність та цілісність. Тому ми не маємо морального права здаватися, не маємо морального права не боротися, адже нам сам Бог велів захищати свою Батьківщину.

 Тож  бережімо у своїх серцях вдячну пам’ять про героїв Небесної Сотні.   Бо як пише Григорій Крутько із села Тарасівка у своєму вірші «Не дай, бог…»  :

     На смерть на майдані стояли сини,

Але не за смерть – за життя!»

Запалімо свічку і хвилиною мовчання вшануймо їхню пам’ять

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар