четвер, 30 листопада 2023 р.

Літературно-екологічний круїз «Живої природи душа промовляє»

 


     Сьогодні однією з найактуальніших проблем сучасності є взаємодія людини з природою. Повномасштабне вторгнення росії до України завдало та продовжує завдавати величезної шкоди людям, екології та інфраструктурі населених пунктів, де тривають бойові дії. Війна нещадно руйнує всю українську природу – страждають повітря, вода, земля, рослини і тварини. Окупанти  все знищують свідомо, не вагаючись, і порушують право на безпечне для життя та здоров’я довкілля не лише громадян України, а й всього людства. Це виклик, відповідати на який має не лише наша держава, а й увесь цивілізований світ. Лише разом ми здатні вберегти нашу природу та збудувати омріяне стабільне та дружнє для всіх майбутнє.



     В актовому залі  Зіньківського центру соціальних послуг для пенсіонерів - членів бібліотечного клубу «Леді Позитив» спільно з працівниками відділення соціальної роботи був проведений екологічний круїз «Доторкнись до природи душею».



За розповіддю та підібраними відеоматеріалами бібліотекаря Зіньківської публічної бібліотеки Валентини Зеленської учасники заходу подорожували мальовничими куточками України, насолоджуючись неперевершеною красою її природи, зупинялись щоб, познайомитись з екзотичною флорою та фауною нашої планети, підспівували пісням «Мій рідний край», «При долині кущ калини», «Ой, вербиченька, біле личенько», «Цвіте терен» та відповідали на питання вікторини  «Пізнай природу!».



Згадали твори письменників-земляків І.Цюпи «Дзвони янтарного літа», Г.Тютюнника «Вир», Ф.Тютюнника «Співуче джерело», О.Вишні «Вишневі усмішки», Р.Тихіна (Лиманського) «Пісні над Ворсклою», А.Степ «Ташань», Г.Яремко-Запорожець «Диво квітучої яблуні», В.Прислонського «Пори року птахами летять», які були представлені на перегляді літератури «Природа в творах письменників та поетів рідного краю».




Немає коментарів:

Дописати коментар