понеділок, 1 травня 2023 р.

Арт – ательє «І оживає диво в об’єктиві»


Арт – ательє «І оживає диво в об’єктиві»

(за участі зіньківчанки - майстрині фотосправи Олени Стовпник)


Нещодавно в читальному залі Зіньківської публічної бібліотеки було проведено чергове заняття  салону «Світ рукотворного дива», присвячене чудовому виду  мистецтва - фотографії.

На сьогодні, свою частку у розвиток мистецтва фотографії, вносить молоде покоління: творчих, талановитих, креативних людей, котрі вражають глядачів оригінальністю своїх творінь.

Саме з такими, цікавими і обдарованими людьми, знайомить на заходах зіньківчан і гостей міста, керівник салону Лариса Криштопа.


Цього разу для всіх поціновувачів прекрасного, вона підготувала арт-ательє «І оживає диво в об’єктиві»: зустріч з чарівною жінкою, талановитою зіньківчанкою, майстринею фотосправи Оленою Стовпник.




На заході молода фотографиня  розповіла присутнім про своє улюблене захоплення і з чого все починалося.





Родом Олена з Охтирки, але уже багато років проживає в нашому місті, на даний час працює діловодом у фінансовому управлінні, має дорослу доньку.

В 2020 році, залишившись без роботи, не могла знайти справу до душі. Потрібно було якось жити далі і шукати вихід з такої ситуації. Пошуки в інтернеті чогось незвичайного, і все що їй пропонували знайомі, не давали потрібних результатів. І ось, через деякий період часу,  Олена знаходить в Ютубі те, що її дуже зацікавило - мистецтво фотографії. Переглянувши відео, відразу зрозуміла, що це і є та улюблена справа, якою  вона відтепер буде займатися.

Фотографувати Олена навчилася сама, з допомогою Інтернетресурсів.  Опановувала нові грані у новій для себе справі, слідкуючи за роботою професіоналів, дивилася відео у Ютубі про те, як правильно фотографувати портрети людей, рух, обирати ракурс, працювати зі світлом. Звісно, не все вдавалося одразу. Але з часом наполегливість та творчий підхід дали свої результати і з кожною новою спробою світлини ставали більш досконалими.

Стиль фотографій у майстрині - художній портрет. Перші фото були зроблені з допомогою її доньки, яка виступала в ролі моделі.



Щоб зробити такі чудові фотографії, недостатньо мати дороге обладнання. Найбільш важливим у фотографії є ​​талант - вміння знайти хороший кадр, побачити момент, вловити емоції. І саме таким талантом володіє наша гостя, ця тендітна фотомайстриня.

Напередодні заходу було оформлено презентацію фоторобіт Олени. Щодня жителі та гості міста приходять насолодитися чаруючими світлинами у вітринному вікні читального залу бібліотеки.



            Родзинкою цієї зустрічі стала грандіозна фотосесія, яку провела   майстриня для всіх бажаючих учасників салону, на заваді не стали навіть весняна прохолода та зовсім не сонячний день за вікном.

Море позитиву та шквал емоцій отримали як сама Олена, так і її добровільні моделі, учасники дійства. З дозволу автора та учасниць, світлини з цієї неочікуваної фотосесії будуть представлені, як наслідок зустрічі з дивом, трішки пізніше і їх теж можна буде переглянути, завітавши до віконних вітрин бібліотеки. Тож чекаємо!

           Олена й надалі планує розвиватися, удосконалювати свої уміння у мистецтві фотографії, бо переконана - що фотографу завжди буде що і як показати людям.

            А ми бажаємо Олені наполегливо йти до здійснення своїх мрій та ще багато років дарувати людям свою творчість! І в найближчому часі зняти головне фото – емоції зіньківчан, і не тільки, від таких жаданих слів: «Перемога!», «Війна закінчилась!».

Немає коментарів:

Дописати коментар