пʼятницю, 12 травня 2023 р.

Конкурс дитячої творчості «Казка для матусі»! Обрано переможців!

 



Мама, мати, матуся! Скільки спогадів і тепла таїть це магічне слово, яким ми звертаємось до найближчої. Найдорожчої. Найріднішої. Найдобрішої, наймилішої для нас людини, людини з прекрасним і гордим іменем - Мати! Материнська ласка гріє нас упродовж усього життя, її любов не знає страху. Вона очищає нас, зігріває, зупиняє перед безоднею. Все, що є в нас найкращого, все від неї, від рідної неньки.


Сьогодні українській матері вкотре випало на долю страшне випробування - вона проводжає на війну своїх синів, молиться за своїх дітей в укриттях,  долає сотні кілометрів доріг, рятуючи найдорожче, що є у кожної матері - своїх дітей, вивозячи їх на безпечні території та у безпечні країни. А скільки їх - наших матерів рятують поранених, волонтерять та допомагають фронту в тилу, навчають майбутнє України, зберігають та рятують культурну спадщину країни від ненависного ворога.



Щоб вшанувати наших матусь, їх самопожертву та небачену стійкість і витримку, до Дня матері, яке ми відзначаємо у травні, за підтримки Зіньківської міської ради, відділу культури та спорту виконавчого комітету Зіньківської міської ради Зіньківською публічною бібліотекою було ініційовано проведення конкурсу дитячої творчості «Казка для матусі».

Дітям Зіньківської громади та з сімей ВПО, які знайшли в ній тимчасовий притулок, було запропоновано написати власний твір в літературному жанрі казки.


На конкурс було подано 39  робіт. Всі твори заслуговують на увагу, кожна дитина вклала в свою казочку душу, бо писались вони для найдорожчих. Членам журі було надзвичайно важко визначити переможців, адже кожен твір гарний по своєму. Та все ж переможців було обрано.

Ними стали:

-         категорія дітей віком від 10 до 13 років:



          І місце -  Сиволога Кирило,  користувач  Ставківської бібліотеки-філії з казкою «Казка про країну Щасливію»;



 ІІ місце - Малиш Валентина, користувачка  Першотравневої бібліотеки-філії з казкою «Казка для матусі»;




           ІІІ місце - Ткаленко Софія, користувачка Артелярщинської бібліотеки-філії з казкою «Подарунок для найрідніших» та Удовиченко Ангеліна, користувачка Удовиченківської бібліотеки-філії з казкою «Незламні котики»;

-         категорія дітей віком від 14 до 17 років:

І місце - Горбатій Крістіна, користувачка Бірківської бібліотеки-філії з

казкою «Зернинка Добродару»;



ІІ місце - Сіроштан Ангеліна, користувачка Лютенськобудищанської 

бібліотеки-філії з казкою «Місце, де співає серце»;


ІІІ місце - Гудєй Дар’я, жителька м.Золоте Луганської області,

тимчасово мешкає в с.Ставкове, користувачка  Ставківської бібліотеки-філії з казкою «Зачарований ліс».

12 травня читальний зал відділу обслуговування дітей КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім.В.Г.Короленка» був наповнений святковим сонячним настроєм, піснями та непідробними дитячими емоціями.

З перемогою в конкурсі дітей та їхніх батьків вітали секретар  виконавчого комітету Зіньківської міської ради Галина Перехрест та директор КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім.В.Г.Короленка» Наталя Тоцька.


Всі переможці були нагороджені дипломами Зіньківської міської ради. За перше, друге місця переможцям були вручені подарункові сертифікати на відвідування піцерії «Жар-піца» та на виготовлення сімейного фото на холсті  від студії PRO-СЕРВІС.

За почесне третє місце діти отримали першу власну книжечку з авторською казочкою, надруковану та оформлену бібліотечними працівниками, та набори для художньої творчості.



Всі переможці отримали солодкі подарунки.

Подяки від міського голови отримають також всі учасники конкурсу.

         А на завершення дійства всі його учасники вітали своїх найрідніших зі святом та фотографувались в чудовій фотозоні, виготовленій талановитими руками бібліотекарів відділу обслуговування дітей.

         Висловлюємо щиру подяку спонсорам конкурсу – Бадьору Максиму (фотостудія PRO-СЕРВІС) та Передерій Валентині (піцерія «Жар-піца») з м.Зіньків за надану можливість нагородити переможців чудовими призами.

Вітаємо наших переможців та їхніх матусь з перемогою в конкурсі та зі святом Матері! Бажаємо нових яскравих вражень, подальших перемог, лише позитивних емоцій, радості та благополуччя. Миру та злагоди вам і вашим родинам!

Немає коментарів:

Дописати коментар