четвер, 11 травня 2023 р.

Руки матері ніжні так дбайливо зростили, підняли у дорогу, провели у життя

    У найскладніші, найдраматичніші хвилини життя  людини  спогад  про матір підтримує, додає сил, надихає. І хоч куди б доля нас не закинула, в памяті жевріє материнська домівка, материнський поріг, материнське вікно, материнські руки, материнська душа, яка завжди як ніхто зрозуміє, допоможе та втішить. Бо немає таких труднощів, такого лиха, які б мама не взяла на свої плечі заради рідної дитини. Мимоволі згадуєш слова Тараса Шевченка  «Співають ідучи дівчата, А матері вечерять ждуть». Так, усіх нас завжди чекали і чекають матері, нас, що здебільшого покинули материнські оселі і роз’їхалися  шукати  у світі свого щастя, своєї долі.

 


         14 травня у світі та Україні відзначається День матері. Саме їм, найдорожчим та найріднішим присвячена  виставка-свято, організована в читальному залі  Зіньківської публічної бібліотеки. На ній розміщені журнали: «Жінка», «Неймовірні історії  з життя», «Люди і долі», «Журнал для жінок», «Історії з життя».  

А ще збірки віршів поетів-краян: Ганни Литовець-Гайдаш «Материнська доля», Юрія Пацули «Життя щаслива мить», Лідії Педорченко «Слова, освячені любов᾽ю» та відомих українських письменників: Василя Симоненка «З матір᾽ю на самоті», Вадима Крищенка «Українська душа» та інших.   

   


Перегорніть ці видання і вони зігріють вашу душу, наповнять світлими спогадами про ту, яка дарує життя всьому живому.

А ми приносимо слова вдячності та шани всім матерям України, які народили та виховали незламну націю героїв, словами поета  Микола Луківа:

За все, що маю, дякую тобі,

 За все, що маю і що буду мати…

         Нехай святиться у серцях, помислах і діях  кожного із нас священе слово Мати!

Немає коментарів:

Дописати коментар