вівторок, 20 грудня 2022 р.

Новорічний хенд – мейд «Сяйво новорічних прикрас»

     За вікном чудова зимова погода. В повітрі вже панує святкова атмосфера і зачаровує сяйвом різнокольорових вогнів. Новий Рік - найяскравіше і довгоочікуване свято. Воно вабить чарівною атмосферою, огортаючи  всю Землю в світ чудес! І куди ж без головної традиції Нового Року -  ялинки? Адже саме блискучі кулі та гірлянди змушують повірити в казку не тільки дітей, а й дорослих. А чи замислювався хто-небудь, чому саме ялинка або сосна? І звідки взялася традиція прикрашати святкове дерево? І чому саме іграшками?





                   
І щоб це з’ясувати, а ще дізнатися багато цікавого  Зіньківська публічна бібліотека запросила дітей внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово знайшли прихисток у нашій громаді, на Новорічний хенд-мейд «Сяйво новорічних прикрас». 

Разом з бібліотекарем Ольгою Житник  вони пройшли весь довгий шлях розвитку новорічної прикраси, дізналися історію виникнення іграшки в Україні, переглянули фото та відеофільми про раритетні новорічні прикраси, дізналися про сучасні тренди новорічних композицій.





         А тоді разом з бібліотекарем Інною Лисак, взявши до рук ножиці, пряжу, силікатний клей та додавши свою фантазію, виготовили оригінальну прикрасу – новорічного гнома,  адже в усі часи перевагу віддають власноруч зробленому виробу.

         Тож чим прикрасити своє новорічне дерево кожен вирішує сам. Головне, щоб прикраси приносили відчуття радості та щастя.

Немає коментарів:

Дописати коментар