понеділок, 27 червня 2022 р.

Акція "Конституція України – новий відлік часу"

 

         На відзначення  Дня Конституції України  Зіньківська публічна бібліотека організувала на своєму майданчику акцію «Конституція України – новий відлік часу».



   Відкрили акцію завідувач відділу обслуговування Лідія Колоша та бібліотекар Ольга Житник. Вони нагадали присутнім  історію творення головного правового документу держави, починаючи від Конституції гетьмана Пилипа Орлика і завершуючи ухваленою Верховною Радою України  28 червня 1996 року Конституцією України. Книги про цей період в житті держави  пропонувалися присутнім на книжковій виставці « Конституція незалежної України».





      Лідія Колоша презентувала книгу Володимира Кампо  « Конституція і становлення конституційної демократії в Україні ( 2014 -2018 роки), яка надійшла від Українського інституту книги із серії «Конституційне просвітництво»


   В ході акції відбувся відкритий діалог про  Основний Закон нашої держави.

    Про значення Конституції України для її історії і для сьогодення говорив начальник Зіньківського бюро правової допомоги Сергій Корнійко в інформаційній експрес – хвилинці «Конституція України : історія і сучасність».


   Своїми думками про Конституцію України поділилася і вчитель історії Зіньківського ліцею імені Миколи Зерова Леся Літвішко .


    Погляди на Конституцію України очима дитини прозвучали від   учасника Всеукраїнського конкурсу правового просвітництва «Конституція для всіх : і великих, і малих» учня Зіньківського ліцею імені Миколи Зерова Яна Крохмаля.


      З Днем Конституції України, дорогі краяни!

Немає коментарів:

Дописати коментар