середу, 3 березня 2021 р.

Виставка-образ «Букет жіночих імен»

 Весна… Лагідна, загадкова, тендітна. Ми чекаємо її з нетерпінням, а приходить вона раптово, бурхливо, змінюючи все навкруги. Це пора, коли весна панує не тільки за вікном, а й у наших серцях.

         З ледь відчутним весняним подихом приходить до нас чудове жіноче свято -  8 Березня, яке несе у світ ніжність і красу. Адже все найдорожче, що є  у нашому житті: щастя, радість, надія та кохання повязане з жінкою. Вона - світло свого дому, серце сім ї, хранителька родинного вогнища.

         Жінку оспівують у музиці, поезії, живописі. Її образ звеличується і в мистецьких творах. Так було, є, так буде вічно. Бо краса її душі та доброта її серця - вічні.


         Напередодні чудового свята бібліотекарі абонементу Зіньківської публічної бібліотеки презентували для прекрасних жінок виставку-образ «Букет жіночих імен».  На ній представлено декілька розділів, присвячених відомим українкам, їх життю та творчості, а саме:

         «Жіночий силует в історії» - тут зібрано літературу про жінок, які внесли неоцінений вклад в становлення нашої держави: В.Чемерис «Анна Київська» та «Ярославна», О.Назарук «Роксоляна», «Великі українці» та «Видатні постаті України»;

         «Натхненні жінкою» - це мистецький розділ нашої виставки, в якому ви зможете прочитати книги про великих українських співачок: В.Врублевська «Соломія Крушельницька», Т.Швачко «Євгенія Мірошниченко», «Єлизавета Чавдар», а також книги, які надійшли до нашої книгозбірні від Українського інституту книги, серія «Знамениті українці» автора Ігора Коляди «Соломія Крушельницька» та «Квітка Цісик»;

         «Я жінка. Природою створена пісня» - розділ, присвячений нашій землячці Раїсі Кириченко: Г.Кудряшов «Любове ніжна моя, не відлітай…», «Я козачка твоя, Україно!» та «Співає Раїса Кириченко», в яких ви знайдете спогади рідних та друзів про народну артистку, а також її пісні.

         І останній розділ нашої виставки «Жіноча проза» - тут представлені твори відомих письменниць: О.Кобилянської «Людина», Марко Вовчок «Три долі», Л. Костенко «Річка Геракліта», А.Костенко «Леся Українка», а також ще одна книга від Українського інституту книги Олега Кудріна «Ліна Костенко».

         Тож запрошуємо вас відвідати нашу книгозбірню і насолодитися чудовими книгами.

         Від щирого серця вітаємо всіх жінок Зіньківської громади з прийдешнім святом, бажаємо щастя, благополуччя, жіночого щастя.

Звичайно,  ми жінки можемо все. Та ким би ми не були, які б рекорди не встановлювали, ми завжди залишаємося в першу чергу – Жінками!

Бажаємо кожній з вас бути музами для свої чоловіків, найкращими мамами для дітей і просто коханими та щасливими. Нехай кожну з вас вважають найзагадковішою таємницею Всесвіту, яку не зможе розкрити жоден чоловік. Зі святом вас!

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар