середу, 10 березня 2021 р.

Презентація книг «Сосновий бір - перлина Зіньківщини» та «Мотивационный календарь на 2021 год»

     В читальному залі Зіньківської публічної бібліотеки ім.В.Г.Короленка відбулася зустріч   з істориком, краєзнавцем, жителем села Лютенські Будища  Олександром Миколайовичем Терещенковим, який презентував свої нові книги   «Сосновий бір» - перлина Зіньківщини», видану у 2019 році до 50-річчя від дня заснування  санаторію та «Мотивационный календарь на 2021год».


      Зустріч з новою книгою – це завжди подія і свято, як для користувачів нашої бібліотеки, так і гостей  та  жителів Зіньківщини, відзначила ведуча цього заходу Лідія Колоша, завідувач відділу обслуговування.

   Зібралися тут шановані люди зіньківської громади, які не байдужі до історії рідного краю.  


    Вони слухали розповідь Олександра Миколайовича про те, як збирався матеріал, як писалась книга про «Сосновий бір», хто допомагав її видати.

     Учасники заходу переглянули і відеоролик про сучасний санаторно-реабілітаційний заклад, яким на сьогодні є наш санаторій, що користується великим попитом  серед жителів України та  близького і далекого зарубіжжя.


       Познайомив присутніх автор ще з одним своїм виданням «Мотивационным календарем на 2021 год», в якому він розповідає історії людей із сильною волею, які на своїх прикладах доводять, що ніколи не варто опускати руки, навіть у здавалося б безнадійних ситуаціях, треба лише зібратися, знайти в собі сили та внутрішні резерви і тоді можна перемогти обставини.  А ще дає інформацію про свята на кожен день року, цікаві події, музику, фільми, картини, скульптуру, вірші, притчі.


       Ніна Немченко, гостя заходу, бібліотеотекар Лютенськобудищанської бібліотеки-філії познайомила зі ще одною книгою Олександра Терещенкова, яка була першою у доробку автора,  «Село з духмяними садками.  Лютенські Будища», видану до 350-річчя  заснування села.  


        Наталя Тоцька,   директор Зіньківської публічної бібліотеки, подякувала О.М. Терещенкову  за подаровані книги,  відзначивши, що ці книги стануть в нагоді тим, хто бажає краще знати про нашу рідну Зіньківщину.


Сподіваємося, що зустріч була цікавою, адже ті, хто завітав у цей день в бібліотеку вкотре переконалися, що наша Зіньківщина – це дійсно благословенний край, край багатий своїми природніми та рукотворними скарбами, талановитими та щирими людьми.

Немає коментарів:

Дописати коментар