четвер, 11 березня 2021 р.

Вечір-реквієм «Подвиг кожного добровольця - у нашій пам’яті»

 
Вечір-реквієм
«Подвиг кожного добровольця  - у нашій пам’яті»
(зіньківчани - учасники АТО)

 

Пам’ятаймо про тих,

Що за правду повстали.

Пам’ятаймо про тих,

Що не встали, як впали.

Пам’ятаймо про тих,

Що згоріли, як зорі,

Такі чесні і чисті,

Як повітря прозоре

Пам’ятаймо про них!

 

          14 березня Україна відзначає День українського добровольця.

        З нагоди  цієї дати в читальному залі Зіньківської публічної бібліотеки для учнів 10-А та 8-Б класів опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1» проведено вечір-реквієм «Подвиг кожного добровольця  - у нашій пам’яті», присвячений мужнім захисникам України, зіньківчанам – учасникам АТО.

         Про історію встановлення цього свята, про мужність і героїзм українських добровольців -  визволителів рідної землі - розповіла ведуча вечора, бібліотекар Лариса Криштопа.


          На заході були присутні - офіцер відділення кадрів Зіньківського військового комісаріату – капітан Гончаров Віктор Федорович та учасник  АТО, капітан запасу - Омельченко Павло Володимирович.

В своєму виступі Віктор Федорович наголосив, що саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію. 

                                                


           А учасник АТО Павло Володимирович поділився з присутніми спогадами про свою службу, дав настанови молодому поколінню та подарував для користувачів книгозбірні книгу про воїна-подвижника, учасника Майдану, героя АТО Антона Цедіка.           



          Вірш «Добровольці» зачитала учениця 10-Б класу опорного закладу №1 Аріна Філон.


           Присутні переглянули також відеоролики присвячені Небесній Сотні, українським добровольцям та загиблим воїнам-землякам, учасникам АТО.


           Учасники вечора ознайомилися з книжковою виставкою «Вони для нас виборюють життя» та книгами про загиблих українських воїнів, що надійшли до книгозбірні від Українського інституту книги.

  



       Сергій Михайлович Ковальов  – вчитель за фахом, виховник куреня ім. Зінька Безрідного, що діє при опорному закладі «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1», ознайомив присутніх з національно-патріотичною  діяльністю закладу.


         На завершення заходу учасники  хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять загиблих героїв - зіньківчан – учасників АТО, які віддали своє життя за незалежну вільну Україну.



Немає коментарів:

Дописати коментар