суботу, 11 грудня 2021 р.

Перегляд літератури «Пропусти Чорнобиль крізь серце»

 


14 грудня Україна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Саме цього дня у 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком.

В цей день ми згадуємо тих, хто жертовно віддав за нас своє життя та здоров’я. Згадуємо тих, хто йшов у ядерне пекло рятувати усіх нас, розуміючи небезпеку, усвідомлюючи наслідки. Це справжня любов і самопожертва. Це справжній патріотизм та самовідданість. Завдяки відвазі і мужності ліквідаторів аварію вдалося локалізувати, Україна і світ були врятовані за крок від глобальної катастрофи.

До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЄС  в Зіньківській публічній бібліотеці в читальному залі підготовлено перегляд літератури «Пропусти Чорнобиль крізь серце» де представлено нові книги, які надійшли від Українського інституту книги, періодичні матеріали, фото та ілюстрації про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЄС, які пройшли через усі кола ядерного пекла.


Біль і мужність Чорнобиля сповнює наші серця тривогою та неспокоєм. Тільки через багато років приходить до нас переосмислення масштабів цієї трагедії і подвигу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Ми маємо зробити все, щоб у майбутньому подібні катастрофи ніколи не повторювались, а пам’ять про цих людей жила у наших серцях.

Запрошуємо користувачів нашої книгозбірні ознайомитися з новими книгами представленими до пам’ятної дати -  Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС!

Немає коментарів:

Дописати коментар