вівторок, 12 травня 2020 р.

Бібліофреш "Я буду мамою!"



Мені Бог подарував невимовне чудо.
Я стану щасливою, я мамою буду!
    Головне в життя жінки – материнство.  Народження дитини  - священне дійство. Недарма ж кажуть : якщо народжується дитина, то на небі з’являється нова зоря. Мати  пестливо називає свою дитину сонечком, зірочкою, квіточкою.
   У майбутньої мами з’являється багато запитань, а іноді і страхів : як виносити і народити здорову дитину, як вести себе під час вагітності та пологів, після пологів, як виховувати дітей. 
  Ми запрошуємо вас,  майбутні мами, у віртуальний простір, до читального залу нашої бібліотеки  на бібліофреш « Я буду мамою!», де і піде розмова про книги, в яких ви знайдете відповіді на свої запитання .
   Ось і підходять до кінця ці складні, але хвилюючі 9 місяців! Очікуючи малюка, батьки зайняті приємними клопотами. Адже так багато треба встигнути зробити: придбати одяг, купити кроватку, коляску, привести в порядок квартиру. І ось він, новонароджений малюк . Слабий, безпомічний, але такий дорогий для батьків. Хочеться оточити його  ніжністю, теплом. Таке відчуття ніби, то дар божий. Найбільше і  найдорожче чудо природи!

   Иванова, Н. Ваш малыш [Текст] : Уход за ребенком от рождения до года / Наталия Иванова. - М.: РИПОЛ классик, 2005. – 512 с.
    В цій книзі ви знайдете поради, як доглядати за дитиною першого року життя, організувати правильне харчування, надавати першу медичну допомогу.

Сергеев , С. Мы ждем ребенка [Текст] / Сергей Сергеев. - Донецк : Сталкер, 2001. – 352 с.
 Про зміни, які проходять в організмі жінки під час вагітності, яким повинно бути  харчування вагітних, як позбутися токсикозуі нудоти, наскільки активною повинна бути жінка, скільки має тривати сон під час вагітності, та як впливають стреси на  здоровя жінки, в якому  віці краще народжувати, що відчуває дитина під час пологів і відразу після них, чи обовязкові  болі при пологах? На ці та багато інших запитань ви знайдете відповідь в цій книзі.  

     Якщо у вас народилася дитина, але ви  не маєте  досвіду догляду  за нею, ви не впевнені в собі,  скористайтися книгою Спок, Б. Дитина та догляд за нею  [Текст] / Бенджамін Спок.  – Харків: Видавництво «Фоліо», 2007. -671 с. І ви дізнаєтесь про необхідний одяг для новонародженого, щоденний догляд за ним : годування, переодівання, купання, щеплення. А ще  дізнаєтесь про труднощі, з якими зустрінетеся в перший  рік його життя, про те, як потрібно спілкуватися із дитиною.

   Фенвік, Е.  Мати і дитина [Текст] : Практичний порадник для батьків / Елізабет Фенвік; ред. М. Мартиняк. – Львів: БаК, 2002. – 263с. : іл. Це корисний практичний порадник  для кожної мами та вагітної жінки.  Перша книга, яка крок за кроком навчить вас доглядати  за собою  і своєю дитиною  - від зачаття до трьох років. Розповідає про те, як триває вагітність, як поводитися майбутній мамі у різні періоди вагітності. За допомогою цієї книги ви зможете тиждень за тижнем простежити за розвитком свого малюка до народження. Тут є відповіді на всі запитання, що цікавлять вас. Видання  ілюстроване.

Немає коментарів:

Дописати коментар