четвер, 7 травня 2020 р.

75-річчю Перемоги над нацизмом в Другій світовій війні присвячується


Цими днями Україна відзначає 75-річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Усі ми у невичерпному боргу перед тими, хто віддав у тій війні свої життя, чия юність та молодість були перервані та покладені на вівтар перемоги. Ми пам'ятаємо жахи військового лихоліття з розповідей наших дідів, а сьогодні особливо цінуємо та розуміємо ціну мирного життя.
Наш земний уклін усім, хто пережив роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував Україну. Нехай незгасне світло тодішньої Перемоги додає нам віри у мир та щасливе майбутнє сьогодні.

На абонементі  Зіньківської центральної районної бібліотеки  оформлена виставка – пам᾽ять  «Вклоняємося доземно українському солдату» . На ній представлені книги, які містять нові документи, факти і матеріали про Другу світову війну та її учасників, а також висвітлено мужність та патріотизм українського воїна.
Хай мир і злагода панують на нашій землі!
Вічна пам’ять загиблим, низький уклін живим!
 


         Вітрини-інсталяції зі світлинами героїв-зіньківчан, учасників Другої світової війни та миттєвостями фронтових буднів тих далеких років ви можете переглянути у вікнах Зіньківської ЦРБ та районної бібліотеки для дітей.


Представляємо також  вашій увазі історичний калейдоскоп «Перегортає пам'ять сторінки», підготовлений працівниками Зіньківської ЦРБ Ларисою Криштопою та Віталієм Крохмалем, спільно з завідувачем районного історичного музею Віктором Литусом (в матеріалі використані фрагменти фільму про визволення с. Сиверинівка, автори Едуард Радченко та Марія Пантюх)

Немає коментарів:

Дописати коментар