вівторок, 3 квітня 2018 р.

Хай звучить веселий сміх, щоб гарний настрій був у всіх!



Літературно – музична гуморина
«Хай звучить веселий сміх, щоб гарний настрій був у  всіх!»


1 квітня – день сміху, цей день не внесений ні в які календарі знаменних дат і всенародних свят, але його цілком можна віднести до міжнародних, оскільки він з однаковим успіхом відзначається в Україні,  Німеччині, Англії, Франції, в Скандинавії і навіть на Сході.
Важко сказати, звідки походить це свято, проте багато хто вже встиг помітити, у всенародно улюблених свят є одна спільна риса - ніхто достовірно не знає, коли і чому вони виникли, а звичай веселитися і жартувати в цей день існує в дуже багатьох країнах.   
 Український народ споконвіку любив веселощі, забуваючи життєві негаразди і прикрощі. А, що може бути краще, як зібратися десь докупи, поспівати та пожартувати.
В читальному залі Зіньківської районної бібліотеки  для широкого кола читачів,                  

 бібліотекарями Криштопою Ларисою та Жук Тетяною    

 було підготовлено та проведено літературно – музичну гуморину «Хай звучить веселий сміх, щоб гарний  настрій був у  всіх!», на якій вони ознайомили користувачів бібліотеки з українськими сатириками: Степаном Руданським, Марко Кропивницьким, Іваном Нечуй – Левицьким, Карпенко – Карим, Остапом Вишнею, Павлом Глазовим, Євгеном Дударем, Микитою Годованцем, Олександром Ковінькою та ще багатьма іншими майстрами гумористичного слова, які своє мудре дотепне слово черпали із скарбниці народного гумору.  
 Також, для користувачів бібліотеки був представлений  перегляд літератури «Корзина сміху – людям на втіху». 

       А родзинкою заходу став виступ самодіяльного колективу «Народне перевесло» з музично – розважальною програмою «Народні традиції жартома і всерйоз!» Сміху та веселощів від виступу аматорів вистачило на всіх.   
 

 
 


Шановні  користувачі Зіньківської районної  бібліотеки запрошуємо вас у світ української книги – письменників гумористів, які є в книгозбірнях нашої бібліотеки. Приходьте, знайомтеся, черпайте мудре, добре, веселе слово  українського  неперевершеного гумору.
Бажаємо вам щирого сміху! Добрих жартів!
Веселих і доброзичливих друзів та  дотепних вигадок і винаходів!
Смійтеся на здоров’я – побажала всім гостям та самодіяльному колективу «Народне перевесло» директор Зіньківської ЦБС Тоцька Наталія Вікторівна.



Немає коментарів:

Дописати коментар