середу, 29 квітня 2015 р.

Право підлітка на охорону здоров’я. Що ти знаєш про це?

Право підлітка на охорону здоровя. Що ти знаєш про це?

Під такою назвою пройшов тренінг серед учнів Зіньківської спеціалізованої школи № 2 в читальному залі бібліотеки на занятті клубу «Феміда».

Учасники тренінгу  говорили про здоровя, про здоровий спосіб життя, про право підлітка на охорону здоровя, на медичну допомогу. Вони вчились логічно мислити, працювати  в команді, розвязувати правові ситуації, показували свої знання з основ правознавства. Тренінг включав гру «Я + здоровя» -  побажання здоровя своєму сусідові, «Зберіть вислови» - прислівя та приказки про здоровя. Свої думки щодо того, що ж треба робити, щоб бути здоровим, учні висловили у грі «Сходинки здоровя». Що може  завдати шкоди життю, які найважливіші цінності може втратити дитина, говорилося у ході гри «Стрічка життя». 

Учасники гри «Від чого залежить здоровя: від самої людини  чи від навколишнього середовища, яке її оточує?» кріпили стікери на листі ватману відповідно до свого рішення. Потім кожен із них висловлював свою думку, щодо  такого рішення. Гра «Оцініть ситуацію» ставила за мету   проаналізувати і зясувати, чи порушено право неповнолітніх на медичну допомогу згідно Конституції  України та Конвенції ООН про права дитини.

 Правовим порадником для членів клубу «Феміда» стали книги, періодичні видання правового характеру, які були представлені у викладці «Правова освіта громадянам України» та книжковій виставці «Вибери сам – бути  здоровим чи ні».


Підсумком  для всіх 24  учасників тренінгу, які активно працювали, логічно мислили, була думка про те, що у кожної дитини є право, але є і обовязок – турбуватися про своє здоровя, щоб рости міцними і добре розвиватися.


Немає коментарів:

Дописати коментар