пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

ХРОНОСКОП « ЧОРНОБИЛЬ, ТРАГЕДІЯ, ПАМ'ЯТЬ».

       

            26 квітня 2015 року виповнюється 29 років Чорнобильської трагедії – страшної катастрофи в історії людства, яка сколихнула всю планету.29 років…Багато це чи мало? Для окремої людини значима частина життя, для історії – навіть не хвилина, а мить; для нашої післячорнобильської України – лише гіркий початок довгого хресного шляху. Про Чорнобиль ми не можемо забути, якби навіть і захотіли. Для сучасної молоді Чорнобильська трагедія є такою ж частиною історії України як голодомор, репресії, друга світова війна. Саме тому вони повинні знати правду про причини і наслідки цієї катастрофи, сприймати її як частину нинішнього життя. До цієї дати 23 квітня в читальному залі районної бібліотеки для дорослих за участі учнів 10 –х класів школи №1 міста був проведений хроноскоп « Чорнобиль. Трагедія. Пам'ять».

            На захід були запрошені ліквідатори аварії на Чорнобильській станції Микола Манойло та Станіслав Івко, які поділилися спогадами про побачене і пережите у ті страшні дні. Ведучі – Валентина Зеленська і Ольга Бєдоєва розповіли присутнім про Чорнобильське лихо, ознайомили їх з переглядом літератури « Чорнобиля гіркий полин».


            Відчути весь біль екологічного лиха та трагедії людських життів допоміг учасникам заходу перегляд відеофільму підготовлений інженером – програмістом  Віталієм Крохмальом.

Немає коментарів:

Дописати коментар