середу, 22 квітня 2015 р.

Презентація книги О.В.Сірого « Моя Грунщина»

            З метою підвищення читацької активності та поваги до видатних людей  нашого краю, які внесли значний вклад у його розвиток Зіньківська ЦРБ включилась у Всеукраїнську акцію « Українська молодь читає» і провела в читальному залі бібліотеки для учнів аграрного ліцею, краєзнавців і просто  любителів книги презентацію книги Олександра Володимировича Сірого « Моя Грунщина».
             О.В. Сірий – лікар за фахом, краєзнавець за покликанням. Десять років вивчає і досліджує історію Грунщини у державних архівах і найбільших книгозбірнях України. Він є автором двох книг « Грунська сотня Гадяцького полку» та « Моя Грунщина». Про останню з них, яка була видана в 2014 році він сказав так : « Це спроба освітити історію рідного краю: населених пунктів, що розташувалися навколо нинішнього села Грунь Охтирського району Сумської області…».
      Присутні на цьому заході мали змогу дізнатися і про славний козацько – старшинський рід Бразолів, про Григорія Євгеновича Бразоля, предводителя дворянства Зіньківського повіту, якому 20 квітня цього року виповнилося 165 років від дня народження і який багато зробив для розвитку Зіньківщини.
        Василь Трохимович Міщенко, активний користувач бібліотеки, краєзнавець, цікавився про життя Івана Олексійовича Петровського, який працював у земській лікарні, його вклад у розвиток охорони здоровʼя  Зіньківського повіту.
           Завідуючий районним історичним музеєм Віктор Борисович Литус подякував Олександру Сірому за цікавий матеріал, який зібраний у книзі « Моя Грунщина» і подаровану ним книжку для музею.
Світлана Сергіївна Кириченко, користувач бібліотеки, активний учасник масових заходів, які проводяться в бібліотеці цікавилася матеріалом про історію села Шенгеріївка, який вміщений в книзі .
            Лідія Колоша, завідуюча відділом обслуговування районної бібліотеки подякувала О.В.Сірому за приїзд на Зіньківщину, за подаровану книжку для бібліотеки і побажала її автору здоровʼя, творчого натхнення, а його книзі хороших і вдячних читачів.




Немає коментарів:

Дописати коментар