середа, 8 травня 2024 р.

Книжковий путівник «Україна - серце Європи»

 

    9 травня Указом Президента України від 08.05.2023 р. №266 в Україні встановлено відзначення Дня Європи, як свідчення відданості ідеалам та цінностям демократії та задля забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті.

Святкування Дня Європи в Україні – це також ознайомлення населення України з європейськими цінностями, традиціями, культурним надбанням, це поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу.

Щоб розкрити найцікавіші історичні, культурні, пам’ятні та найвизначніші місця країн Європи, познайомити з її видатними пам’ятками архітектури, мистецтва, культури та природи на абонементі відділу обслуговування користувачів розгорнуто книжковий путівник «Україна - серце Європи». Представлені тут книги не тільки запрошують у віртуальну подорож, а й пропонують перевірити свої знання про країни Європейського континенту.

         З книг «Захоплююча подорож навколо світу» та «Видатні мандрівники» - ви дізнаєтесь про відомих мандрівників, які відкрили материки та острови сучасної Європи, про те, які системи правління існують в європейських країнах, матимете уявлення про їх державний та економічний устрій, мову та грошові одиниці країн.

         «Я пізнаю світ», «Все про світ», «Світ навколо нас» - це книги, що розкажуть про столиці держав, їхні прапори та герби, видатних політичних діячів європейських країн.

         Дізнатися більше про англійську чайну церемонію, опинитися за столиком французького кафе, де можна поласувати круасанами, пройтися модними магазинчиками Мілану чи зазирнути в майже іграшкові королівства Андорри, Ліхтенштейну, Люксембургу та Монако ви зможете за допомогою книг «Країни світу. Європа», В. Юрківського «Країни світу».

         Для тих, хто хоче ближче познайомитися з Україною, побачити віковічні гори та швидкоплинні річки, темні печери і широкі степи, розкішні палаци та нездоланні замки, торкнутися багатств нашого краю пропонуємо перегорнути сторінки книг А.Третяк «Подорож по Україні», С.Плохія «Брама Європи», А. Любки «У пошуках варварів».

         Запрошуємо всіх бажаючих відвідати нашу книгозбірню та поповнити свої знання новими цікавими фактами та історіями з життя сучасної Європи.

Немає коментарів:

Дописати коментар