четвер, 23 травня 2024 р.

Бібліо-паті «Романтичне чаювання з книгою»

 

Бібліо-паті «Романтичне чаювання з книгою»



Коли будете Ви у відчаї,

Заваріть собі горнятко чаю,

Обійміть його міцно руками,

І вдихніть аромат надзвичайний.

Та додайте медової зваби,

Щоби солодко так… до нестями…

Притрусіть то усе потайно

Настроєм сонцесяйним.

Припадіть до нього вустами,

Щоб лихе покотилось світами.

 



         В читальному залі бібліотеки  нещодавно було організовано бібліо-паті «Романтичне чаювання з книгою», присвячене дню чаю, який у світі відмічають 21 травня. На чайну церемонію  завітали користувачі бібліотеки.

         Під час свята бібліотекар відділу обслуговування користувачів Валентина Зеленська  ознайомила присутніх з історією виникнення цього напою, традиціями чаювання у різних країнах, цікавими фактами про чай та нюансами чайного етикету. Було акцентовано увагу на тому, що хоча на території України чай і не вирощують, та українці дуже полюбляють цей напій, заварений із цілющих трав (ромашка, м’ята, меліса, чорнобривці).


         Упродовж заходу панувала легка атмосфера спілкування. Чудовим доповненням був перегляд цікавих відеороликів, з яких дізналися про корисні властивості цього тонізуючого напою, способи заварювання чаю та поради щодо його вживання.


         До уваги гостей був запропонований перегляд літератури «Романтичні історії кохання на сторінках книг», де гості бібліотеки познайомились зі зворушливими історіями кохання, дізналися багато цікавого про письменників, чиї книги розмовляють мовою кохання, про їх тематику, в якій увіковіченні палкі почуття. В книгах гарні історії, які пасуватимуть до чаювання і в яких чайні посиденьки, займають не останнє місце.

         Гарного настрою учасникам додало горнятко запашного чаю та солоденькі смаколики.

                               



Немає коментарів:

Дописати коментар