четвер, 16 травня 2024 р.

З Україною в серці вишиванку ношу

 

«З Україною в серці вишиванку ношу»

благодійний бібліоярмарок до Дня вишиванки на підтримку ЗСУ


 
        
Щорічно, у травні, українці відзначають День вишиванки. Сьогодні вишиванка стала своєрідним символом української віри та сили, символом нескореної нації, яка боролася за свободу впродовж століть і зараз продовжує виборювати право на вільне, щасливе майбутнє..
    Саме Дню вишиванки та збору коштів на підтримку Збройних Сил України був присвячений бібліоярмарок «З Україною в серці вишиванку ношу», який пройшов за підтримки Зіньківської міської ради, відділу культури та спорту виконавчого комітету Зіньківської міської ради з ініціативи Зіньківської публічної бібліотеки в міському Будинку культури.
    В цей день учасники ярмарку поринули у різнобарв’я кольорів української вишивки. Захоплювалися власноруч виготовленими виробами з лози та металу, в’язаними сумочками, серветками, іграшками, намальованими картинами, прикрасами, сувенірами.
    В асортименті ярмарку були і різноманітні смаколики: торти та кекси, пиріжки та вареники, піцца, узвар, ватрушки. Бажаючі мали можливість придбати розсаду квітів, корисний мед та запашну олію.
    На сцені звучали вірші у виконанні Іллі Вощинського та Ганни Литовець-Гайдаш. А ще пісні та музика про Україну, про матір та вишиванку у виконанні Віри Ладатко, учасниці художньої самодіяльності Бобрівницького СБК, учнів та викладачів Зіньківської музичної школи імені Порфирія Батюка, гумор театрального гуртка «Маска» з Лютенських Будищ.
    Окрасою ярмарку стало дефіле вишиванок «Вишиванка єднає покоління!».
    Неперевершеність чарівної краси старовинної вишиванки, яку роками берегли наші мами, бабусі та прабабусі, сучасні українські сукні та вишиванки, вишиті своїми руками, демонстрували на подіумі моделі нашого міста, сіл Бірки, Шилівка та села Бобрівник. Та найбільше вражало те, як гордо і велично йшли по подіуму мами та тато з дітками в яскравих барвах вишиванок. В них вони були ще вродливіші, а їхні діти - ніби янголята у чудових рукотворних шатах.
    Бажаючі фотографувалися біля чудової фотозони, виготовленої бібліотечними працівниками.
    Кошти в сумі 20000 грн., які були зібрані від продажу всього, що було представлено на ярмарку, а також добровільні внески, які за бажанням були пожертвувані, будуть перераховані на підтримку нашим землякам-захисникам, які боронять нас від ворога в найгарячіших точках фронту.
    Ми щиро дякуємо всім, хто долучився до організації та проведення ярмарку: нашим невтомним бджілкам-трудівничкам - бібліотекарям сільських бібліотек-філій, талановитим учням та викладачам Зіньківської музичної школи імені Порфирія Батюка, креативним майстрам народної творчості нашої громади, учням та викладачам Зіньківської станції юних техніків, Зіньківського будинку юнацької та дитячої творчості, Зіньківського опорного ліцею №1, Зіньківського ліцею ім.Миколи Зерова, нашим колегам з міського Будинку культури, поетам – аматорам і дружнім, прекрасним сім’ям жителів нашої громади – мамам, діткам, татові, які підкорили серця глядачів неперевершеним дефіле вишиванок.
    Віримо, що єднаючи наші серця під вишитими українськими узорами, ми обов’язково переможемо! З Днем вишиванки!









































Немає коментарів:

Дописати коментар