середа, 8 травня 2024 р.

Багряні маки - то криваві рани, живим вогнем в окопах зацвіли

 Шість довгих років палахкотіла Друга світова війна, яка двічі пролетіла вогняним птахом по всій Україні, опалила кожну сім’ю і кожне людське життя.
  Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю історію людства війні 1939 -1945 років.
  Загинув кожний п’ятий українець, на руїни перетворилося багато міст і сіл, знищені тисячі промислових установ та осель.
 Для всіх нас, українців, війна - вічно у незгасній пам’яті…
  Цього року Україна вперше відзначає 8 травня, як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Символом пам’яті про Другу світову війну з 2014 року в Україні, як і в Європі, є мак пам’яті.
  Зіньківська публічна бібліотека приєднується до європейської традиції відзначення цієї дати і організувала виставку-інсталяцію «Багряні маки - то криваві рани, живим вогнем в окопах зацвіли», яка символізує журбу по загиблих, котрі полягли за Україну, а пролита ними кров проросла маками.




  На експозиції представлені книги про внесок України у перемогу над нацизмом, видані Українським інститутом національної пам’яті. Серед них «Війна і Міф. Невідома Друга світова», яка сьогодні очолює книжковий рейтинг популярності за темою Другої світової війни серед науковців-дослідників і широкого читацького загалу. Про історію Другої світової війни у регіональному полтавському вимірі та у загальноукраїнському, загальноосвітньому контекстах - перші дві книги тритомного видання «Друга світова війна. 1939 – 1945. Полтавський вимір. Події. Постаті. Документи.» видавництва «Полтавський літератор».
  Запрошуємо до перегляду книг, які допоможуть вам зрозуміти минуле і знайти відповіді на питання, які вас цікавлять, більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти нацизму та вшанувати пам’ять наших дідів та прадідів, чиї нащадки зараз вкотре боронять рідну землю від нової, рашистської, навали! Пам’ятаємо - перемагаємо!

Немає коментарів:

Дописати коментар