пʼятницю, 15 березня 2024 р.

Творчий ранок «Диво, створене руками і серцем»






    В сучасному світі, де технології та інновації все більше визначають наше оточення, важко відірватися від електронних екранів та штучного світла. Однак серед цього цифрового хаосу з’являються талановиті особистості, які нагадують нам про вроду природи та вміння створювати красу своїми власними руками.

    Однією з таких творчих особистостей є витончена майстриня квіткового мистецтва з бісероплетіння – Вікторія Давидко, яка завітала на зустріч з постійними учасниками салону та гостями нашого міста, для яких керівник салону «Світ рукотворного дива» Лариса Криштопа підготувала творчий ранок «Диво, створене руками і серцем».




На заході присутні побачили, що ця жінка – справжній майстер у створенні декоративних квітів з бісеру, вишивки картин бісером, коврової вишивки. Її роботи вразять будь-кого своєю неперевершеною красою.








Квіти – це диво! Їхня краса неповторна, завжди хвилює, зачаровує нас. Про квіти люди пишуть вірші, пісні, картини, легенди, казки. Квіти супроводжують нас все життя, ми даруємо квіти на знак поваги та любові. Але, на жаль, краса квітки не вічна! І тут на допомогу приходить фантазія та творчість – ми зберігаємо квіти у картинах, фотографіях, літературних творах, виробах з бісеру, паперу, стрічки, ниток.

Так і наша майстриня відтворює красу квітів у своїх унікальних виробах з бісеру.

З-під вмілих рук героїні зустрічі мало не щодня народжуються букети ніжних фіалок чи тендітних крокусів, гордовитих тюльпанів та самозакоханих нарцисів, корзинки з вічними квітами кохання - трояндами, вазони з витонченими ліліями, різнокольоровими ірисами та герберами. Особливо оригінальний в колекції майстрині букет польових квітів - ромашок, волошок, маків, колосків – споконвічно наших, українських рослин.












Авторські букети Вікторії роз’їхалися по всіх куточках України і встигли розійтися по різних країнах світу.

Цікава та неповторна техніка килимової вишивки теж припала до душі учасникам заходу, а вишиті картини бісером зачарували своєю неповторністю.







Майстриня передає свій досвід підростаючому поколінню, прищеплює любов до народного мистецтва, вчить не забувати про традиції рідного краю.

Свою майстерність Вікторія передала донечці Ангеліні та доньці подруги - Катерині Кононенко, які не відстають від майстрині у виготовленні своїх неповторних виробів.





Така майстриня – приклад того, як одна творча душа може змінити світ навколо себе, роблячи його красивішим та надихаючи інших на великі справи. Її декоративні квіти – це не просто об’єкти мистецтва, а справжні витвори, які залишають невимовне враження та надихають на нові творчі висоти.

На питання: «Як вистачає терпіння на таку роботу?», - майстриня відповіла «Секрет простий – це моя віддушина, моє повітря, моє життя. В ці вироби я вкладаю душу».

Тож бажаємо Вікторії і надалі знаходити радість у своїй творчості та радувати нею оточуючих!

Немає коментарів:

Дописати коментар