середу, 13 березня 2024 р.

Публічні бібліотеки як інформаційні центри громади

                          Публічні бібліотеки як інформаційні центри громади

           Під такою назвою 13 березня відбулася нарада бібліотечних працівників КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім. В.Г.Короленка», на якій було розглянуто підсумки роботи за 2023 рік та перспективи подальшої діяльності бібліотек в умовах сьогодення.



         Т.в.о.директора КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім.В.Г.Короленка» Наталя Тоцька провела детальний аналіз роботи бібліотек громади у 2023 році, охарактеризувала загальні помилки, допущені бібліотекарями при формуванні планів роботи, здачі текстових звітів та електронного моніторингу роботи бібліотек за минулий рік, заповненні нових форм звітності №6-НК (річна). Загострила увагу колег на продовженні роботи бібліотек, як Хабів цифрової освіти населення.

         Керівник комунального закладу також наголосила на важливості участі бібліотек громади та їхніх користувачів в міських, обласних та Всеукраїнських конкурсах, зокрема, познайомила учасників наради з Положеннями тих конкурсів, які вже оголошені Національною бібліотекою України для дітей. 

         Завідувач  відділу методично-бібліографічної роботи та інформаційних технологій Зінаїда Максименко надала професійні поради щодо ведення щоденника роботи бібліотеки за новою формою та підготовки квартальних звітів про роботу бібліотечних закладів.



        Роботі бібліотек по  актуалізації фондів у 2023 році, продовження її у 2024-му, аналізу проведеної передплатної кампанії на 2024 рік та пошуку і залученню позабюджетних коштів для поповнення бібліотечних фондів була присвячена консультація Віри Твердохліб, завідувача відділу комплектування і обробки літератури КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім.В.Г.Короленка».

Немає коментарів:

Дописати коментар