вівторок, 6 червня 2023 р.

Екологічні проблеми України

 

Екологічні проблеми України

(екологічний екстрим)


     Розпочалося літо і знову працівники Зіньківської публічної бібліотеки гостинно відкрили читальний зал під відкритим небом, запропонувавши зіньківчанам та гостям міста, любителям природи і тим, хто не байдужий до екологічної загрози, що нависла над всім світом, досить актуальну на сьогодні тему «Екологічні проблеми України».



    Першим кроком екологічного екстриму було «Чисте повітря», адже без чистого атмосферного повітря людина може прожити не більше 5 хвилин. Говорили також і про породи дерев, які виділяють найбільше кисню в повітря, а вбирають вуглекислий газ.

    Наступні кроки - «Економія води» та «Стан води», адже вчені попереджають, що вже найближчі десятиліття вода може стати дорогоцінним ресурсом, тому є необхідність витрачати менше води і боротися за її чистоту.


    Говорили і про такі  глобальні проблеми людства, як зміна клімату та потепління.

   Відбувся обмін екологічними порадами «Сортуй та утилізуй». У розмові ми дізнались, що зіньківчани  приймають активну участь в сортуванні сміття, слідкують за чистотою території біля власних помешкань та навколо них.

   «Екологічна торбина» - так називався наступний крок екологічного екстриму, під час якого присутні висловлювали думки, щодо необхідності введення для користування паперових пакетів, як екологічно чистого продукту, та поступової відмови від пластикової тари.   



     Говорили і про шкідливість спалювання опалого листя.  «Сумлінно компостуй» - під такою назвою був черговий крок екологічного екстриму.


  Ведучі цього заходу Лідія Колоша та Лариса Криштопа закликала кожного з присутніх до екологічної відповідальності перед дітьми, онуками, правнуками за їхнє здоров’я та здоров’я всіх людей.  Наше майбутнє може стати жахливим, якщо не будемо дбати про довкілля. 

  Тож будьмо свідомими громадянами.  Дбаючи про довкілля ми  дбаємо про себе.

Немає коментарів:

Дописати коментар