понеділок, 12 червня 2023 р.

Цифрова освіта в бібліотеці

 

Нещодавно Хабом цифрової освіти  - Зіньківською публічною бібліотекою, в рамках другого етапу проєкту «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти», який здійснюється ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія» (https://www.undp.org/uk/ukraine/projects/digital-inclusive-accessible-support-digitalisation-public-services-ukraine-dia-support-project),  що реалізується за фінансування Швеції, та Міністерства цифрової трансформації України, було проведено годину порад для працівників органів місцевого самоврядування «Використання основ кібергігієни в роботі представників органів влади».

Переглянувши освітній серіал «Основи кібергігієни» та склавши відповідні тести, учасники заходу поглибили свої цифрові навички з питань кібербезпеки, навчилися розпізнавати основні елементи хакерських атак та елементарним правилам їх запобігання, дізналися, що потрібно робити щоб, ваш гаджет чи комп’ютер не використали для витоку службової інформації та ін. По завершенню тестування кожен з присутніх отримав електронний сертифікат.



Навчання провів бібліотекар-координатор Хабу В.Крохмаль, який нещодавно пройшов онлайн-навчання «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти» на базі регіонального тренінгового центру Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П.Котляревського.

Бібліотека прагне, щоб кожен користувач, незалежно від віку, статі, професії отримав належний сервіс обслуговування з навчання цифрової грамотності та безкоштовний доступ до платформи «Дія. Цифрова освіта», а також консультаційну допомогу з питань цифрової освіти. Для цього ви можете звернутися до фахівців Хабу за адресою: вул.Соборності,2, Зіньківська публічна бібліотека, або на електронну адресу книгозбірні zinkivcrb@gmail.com.

«Проєкт підтримки Дія» розпочав роботу в 2021 р. і спрямований на подолання цифрового розриву між поколіннями та різними соціальними групами. Його головна мета – підвищити доступність нових цифрових рішень, щоб кожен, хто цього потребує, міг користуватися електронними послугами та ніхто не залишився поза увагою.

Немає коментарів:

Дописати коментар