суботу, 19 листопада 2022 р.

Бібліотечний фотореверс «Тих, хто пам’ятає своє коріння, ніколи не здолати!»

 

Бібліотечний фотореверс

«Тих, хто памятає своє коріння, ніколи не здолати!»
(до Дня Гідності та Свободи)



         Не одне десятиліття український народ виборює своє право на вільне, щасливе життя, боронить рідну землю від знахабнілих зайд, здобуває таку омріяну свободу і незалежність! Від сивої давнини і до сьогодення кращі сини та доньки України віддають найдорожче – своє життя за гордість називатися українцем!

Сьогодні весь світ захоплюється незламністю нашого духу, мужністю та героїзмом наших захисників, тих, хто тримає на своїх плечах всі труднощі надійного тилу, дивуючись, де беремо ми, українці, ту незбориму силу та волю до перемоги! І лише ми, нащадки вільних козаків, знаємо, що майбутнього ніколи не буває без минулого! Ми свято бережемо, плекаємо та примножуємо ту спадщину, яку натрудженими мозолястими руками з покоління в покоління передавали нам наші предки, яку ми всотуємо з колисковими піснями матері та мудрим батьківським словом! Адже той, хто пам’ятає своє коріння сильний та незламний!

За місяці війни наша громада стала другою домівкою тисячам дорослих та дітей, чиє життя нещадно зруйнувала російська орда. І нехай вони з різних міст та сіл, та всіх їх об’єднує одне – вони з України. Тож і виникла ідея залучити їх до нашого проекту, вкотре згадати своє коріння, замилуватися вродою наших неперевершених українських красунь, набратися цілющої сили в істинно українському – стрічці, віночку, вишитій ще пра-пра-бабусею сорочці.

         Хочемо висловити слова вдячності всім, хто долучився та підтримав наш бібліотечний проект: найчарівнішим юним моделям, дівчаткам з сімей ВПО – сестричкам Бугай Валерії та Владиславі, Габєлковій Віолетті, Борматовій Дар’ї, чию вроду лише підкреслив стародавній український одяг; натхненним художникам своєї справи – майстру перукарського мистецтва та візажу Катерині Педоренко та креативному і невтомному фотографу Євгенію Корнієнку; майстру фотосправи Дмитру Алексєєнко; справжньому позитивчику (не дивлячись на похмуру погоду) Оксані Кривченко та її колегам - представникам Міжнародного фонду «Intersos» - Олі Михайленко і Оксані Нестеренко; незмінному  навігатору-професіоналу, водію Максиму Хорошуну; зберігачу та примножувачу неоціненних артефактів нашої історії - директору КЗ «Зіньківський історичний музей» Віктору Литусу; постійному помічнику та другові бібліотеки, самобутній майстрині Валентині Бедюх, колегам з сільських бібліотек та міського Будинку культури, які самовіддано шукали та знаходили нам елементи чудового українського вбрання.

Віримо, що зберігаючи память свого роду, ми вносимо свою часточку у перемогу України, знаємо - перемога буде за нами!

А всіх бажаючих запрошуємо переглянути світлини української краси в приміщенні Зіньківської публічної бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар