вівторок, 7 вересня 2021 р.

Дивовижний, Зіньківський мій краю!

 

Дивовижний, Зіньківський мій краю!

 

Зацілований сонцем розмаю,

Заколиханий в танці вітрів

Дивовижний, Зіньківський мій краю,

Ти колиска моїх поколінь.

 

Саме такий неповторний вірш подарувала до Дня міста Зінькова – Анастасія Хабалова - юна, талановита поетеса, наша землячка, учасниця поетично-образотворчого конкурсу «Квітне рідна сторона, ніби квітка весняна», який з ініціативи КЗ «Зіньківська публічна бібліотека ім.В.Г.Короленка», відділу культури, спорту та інформаційного забезпечення виконавчого комітету Зіньківської міської ради та за підтримки Зіньківської міської  ради було проведено з нагоди святкування Дня міста.



 Конкурс проводився у двох номінаціях: поезія - «Наше місто – рідний серцю дім» і малюнок - «Стежками творів письменника-земляка Григора Тютюнника» (на кращу ілюстрацію до творів Григора Тютюнника «Ласочка», «Дивак», «Три зозулі з поклоном»).

В конкурсі взяли участь 64 учасники: діти та молодь віком від 6 до 30 років, жителів міста та населених пунктів нашої громади. На розсуд журі було представлено 7 поетичних творів та 59 малюнків.










У номінації «Поезія» І місце за рішенням журі виборола Хабалова Анастасія, жителька с.Бобрівник, учениця 10 класу Зіньківського ліцею ім.М.К.Зерова, ІІ місце у Гудько Альбіни, з с.Велика Павлівка, ІІІ - у Сивокінь Ані, з с.Шилівка, студентки Полтавського державного аграрного університету.



У номінації «Малюнок» І місце здобула робота Кулібаби Аделіни, жительки м.Зіньків, вихованки художньої студії «Da Vinci», почесне ІІ місце у Дахно Анастасії, з м.Зіньків, вихованки художньої студії «Первоцвіт», ІІІ - у Дебелої Євгенії, з с.Дейкалівка, учениці 9 класу Дейкалівського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Зіньківської міської ради.

 

 

Рішенням журі, оскільки в номінації «Малюнок» було представлено велику кількість робіт, відзначено заохочувальними призами ще трьох учасників: Лобач Мар’яну, жительку м.Зіньків, вихованку художньої студії «Da Vinci», Тараско Софію, з с.Бірки, ученицю 5 класу Бірківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. ім.І.Цюпи та Залужну Вікторію, з с.Власівка, ученицю 6-А класу Зіньківського ліцею ім.М.К.Зерова.

Величезне задоволення отримали зіньківчани та гості міста, переглядаючи чарівні шедеври створені маленькими та юними учасниками конкурсу.

Святковою родзинкою на святі був і подарунок улюбленому місту від книгозбірні – книжковий «торт» «З днем народження, Зінькове!», виконаний вмілими руками художниці Інни Лисак та бібліотекарів Зіньківської публічної бібліотеки.

 

 



Бібліотечна фотозона користувалася великим попитом, як дітей, так і дорослих учасників святкового дійства.

Бажаємо зіньківчанам добра, любові і злагоди. Нехай довіку зачаровує небайдужі серця таємнича краса рідного краю, нехай славиться його просте ім’я у багатьох поколіннях і ніколи не пересохне джерело, яке наснажує талановитих людей Зіньківщини жагою творити!

Розквітай же, як райдуга в небі

Рідний краю, Зіньківська земля,

Я всім серцем горнуся до тебе,

Батьківщино маленька моя!

Немає коментарів:

Дописати коментар