понеділок, 20 вересня 2021 р.

Бренд – автор – шоу «Знайомтесь, Макс Кідрук»

 

  Ми  живемо у часі, коли існують книжки, про які значно більше говорять, ніж їх читають. І саме з такими книгами я хочу сьогодні вас познайомити, точніше з людиною, яка їх пише. Отже, знайомтесь – Макс Кідрук.

                                     


Він трішечки програміст, трішечки науковець, трішечки мандрівник…Ну і письменник теж трішечки, твори якого перекладено польською, німецькою, чеською мовами. Він побував більш ніж у 30 країнах. Його романами захоплюються далеко за межами України.

         Переповідати сюжети романів Макса Кідрука – невдячна справа. Адже автор працює в різних жанрах: від пригодницько – детективного до технороману. Та все ж я спробую вас не тільки зацікавити, а й заінтригувати.

                 


Ця книга не про ядерну зиму, тотальне винищення людства чи якийсь інший апокаліпсис. Це просто збірка різних історій у якій є все: горор, техно, містика, гостросоціальні та гумористичні оповідання. Не раз упродовж читання у вас паморочитиметься голова від зміни настрою та темпу оповіді. Та на мою думку такою і повинна бути хороша книга.

                  


Чи знаєте ви, на що здатен батько заради порятунку сина, якого поглинає примара, що оселилася у снах? Мирону Белінському доведеться шукати відповідь на це запитання самому.

                   


Якби київський програміст Тимур устиг прочитати лист із попередженням від незнайомки, то не став би вбивцею мимоволі, тікаючи від хлопчиків-ботів з кривавими очима. Не він випустив джина з пляшки в чилійській пустелі, та й узагалі не дуже знався на нанотехнологіях і заборонених експериментах над людьми…

                   


Ніякі жертви не варті спроб виправити минуле, адже безжальний світ завжди знайде спосіб примусити за них розплачуватися.

                   


Багато поколінь намагалися розгадати загадку загубленого міста інків Паїтіті. Згідно з легендами, саме в ньому старовинні племена заховали найбільші запаси золота. 5 друзів вирушають на пошуки таємничого міста і як не дивно знаходять його. Та чи вони перші, хто доклав зусиль для того, щоб легко розбагатіти.

               


Книга написана на основі мандрівок автора до Мексики. Вона написана з гумором, зі здоровою самоіронією і самокритикою. Така манера оповіді сприймається дуже легко, автору віриш, хочеться скласти йому компанію в подорожі.

                   


Уявіть, що на Землі існує місце, яке ніби застигло в часі. Місце, здатне сховати будь – кого, хто прагне втекти від реальності. Уявіть, що для того, аби туди потрапити, достатньо не озиратися й мовчати. Є лише одна проблема: в такому місці часом зявляються речі, страшніші за те, від чого ховаєшся.

                    Макса Кідрука рекомендувати до читання – чи не рекомендувати – дуже складно. Складніше хіба, що – про нього взагалі нічого не знати. І як говорить сам автор: « Просто перегорніть першу сторінку і почніть читати. А я, поки ви читатимете, піду працювати над новим романом…»

Немає коментарів:

Дописати коментар