вівторок, 1 грудня 2020 р.

Виставка-інсталяція «Мистецтво творити добро»

          Доброта та милосердя… Це милість людського серця, розуміння, співчуття і любов до людей. Це не слабкість, а сила, тому що ці якості властиві людям, які в будь-який час здатні прийти на допомогу. Це звичайні люди поруч з нами, які іноді здаються справжніми атлантами, це ті, хто робить надзвичайне для бійців, поранених, сиріт, з ранку до вечора шукаючи можливості для допомоги: збирають кошти на лікування, допомагають одягом та продуктами, знаходять житло для потерпілих. Це - волонтери. Мирні воїни світла.

         5 грудня світ відзначатиме Міжнародний день волонтера. В цей день прийнято вшановувати людей, які не шкодуючи часу, сил та здоровя, за покликом серця приходять на допомогу в найтяжчі хвилини життя.

         Волонтерська діяльність має неоціненне значення. Завдяки їх старанням десятки, якщо не сотні тисяч людей отримують таку необхідну їм допомогу. Недарма кажуть: велике починається з малого. Не стоїть осторонь  і Зіньківщина. В районі діє Координаційний волонтерській центр при опорному закладі «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ст. №1», до волонтерського руху приєдналися керівники різних рівнів, підприємці, учні, вчителі та просто небайдужі люди, яким болить чуже горе. 








    Напередодні свята абонемент районної бібліотеки для дорослих презентує для користувачів виставку-інсталяцію «Мистецтво творити добро», на якій використано фотоматеріали надані нашою землячкою Світланою Даценко, кавалером Ордена княгині Ольги ІІІ ступеня, головою підрозділу Всеукраїнського об’єднання  учасників АТО «Українці разом» в Полтавській області, волонтером, яка збирає і відвозить гуманітарну допомогу в найгарячіші точки прифронтової зони, відвідує наших воїнів в лікарнях та госпіталях, передає нашим захисникам на Донбасі частинку тепла кожного з нас, тих, хто завдячує їм можливістю жити і працювати під мирним небом.


         На виставці представлені фотографії, що відображають нелегку працю волонтерів, поїздки в зону АТО, участь учнівської молоді у волонтерському русі, збирання гуманітарної допомоги воїнам небайдужими жителями нашого краю.  Тут же ви можете переглянути книги, що розповідають про діяльність українських волонтерів, про події неоголошеної війни на Сході нашої країни - «Волонтери. Мобілізація добра»; «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту»; М.Слабошпицький «Велика війна 2014»; В.Волкова «Якби не війна», І.Михайлишин «Танець смерті. Щоденник добровольця батальйону «Донбас»; «Неоголошена війна. Невідомі факти і хроніки АТО»;  А.Курков «Війна»; «Шляхами неоголошеної війни».

          Запрошуємо всіх бажаючих відвідати книгозбірню,  переглянути виставку і відкрити для себе те, про що  можливо ви раніше просто не задумувалися.

         А напередодні свята хочемо привітати всіх волонтерів та небайдужих людей, які в наш нелегкий час знаходять сили допомагати іншим. Ви люди з великим серцем, готові завжди простягнути руку допомоги і не залишити в біді нікого. А ще ми звертаємося до всіх вас - будьте щедрі серцем в імя добра і милосердя… Нехай не зачерствіють ваші душі, нехай бажання творити добро стане вашою щоденною потребою.



Немає коментарів:

Дописати коментар