пʼятницю, 28 лютого 2020 р.

Мистецька акварель «З ремеслом дружити – в житті не тужити»






 


      Останнім часом все більше бібліотекарі та учасники «Салону світ рукотворного дива», що діє при Зіньківській  центральній  бібліотеці активно впроваджують в практику своєї роботи «творчі майстерні», які знайомлять користувачів з різноманітними техніками рукоділля: вишивкою, малюванням, художнім розписом, квілінгом, декупажем тощо.
      Творчо обдаровані користувачі різного віку та здібностей з радістю беруть участь у різних заходах і майстер-класах, популярність і життєздатність яких визначається насамперед цікавим, творчим, невимушеним спілкуванням. Творчі заняття залучають молодь та дорослих до художньої творчості, розвивають в них пізнавальну активність, допитливість, творчі здібності та художній смак.
      Протягом багатьох століть людина намагається покращити і вдосконалити світ, створюючи власноруч різноманітні гарні речі. Для одних це є самовираженням, для інших – звичайнісіньким хобі, а для третіх – можливістю на якийсь час зайняти руки. Однак у будь-якому випадку будь-яка людина, маючи руки, може створювати різні вироби, які сьогодні прийнято називати хенд-мейд (дослівно з англ. «hand-made» перекладається, як «ручна робота»).
    Хенд-мейд давно перетворився в напрямок мистецтва. Це світ, де немає кордонів творчості і фантазії. Це гармонійне поєднання старовинних традицій рукоділля та новітніх модних тенденцій, матеріалів, прийомів: в'язання гачком і спицями, ліплення зі звичайної і полімерної глини, холодного фарфору, декупаж, карвінг, квілінг, печворк, скрапбукінг, виготовлення ляльок, батик,  декор природними матеріалами, фелтінг, топіарій, ошібана, ляльки-мотанки та іграшки, макраме, вишивання, бісероплетіння.
     Нещодавно в творчій майстерні Зіньківської центральної бібліотеки, відбулося чергове заняття салону «Світ рукотворного дива», який веде бібліотекар читального залу Лариса Криштопа. В ході заняття пройшов творчий майстер-клас «Мистецька акварель «З ремеслом дружити – в житті не тужити» по виготовленню українського оберега, птаха сімейного щастя  - «Журавлика».
  


     В нашому місті Зінькові  творчо функціонує  лавка мистецтва «Золоте веретено», де на її поличках можна знайти  аксесуари  для зачіски, дерев’яні вироби, мила і шампуні, прикраси з полімерної глини, бусин, тканин,  фоамірана, в’язані вироби, медові прянички, натуральний зефір. Ці прикраси, аксесуари, подарунки, святкову атрибутику, їстівні букети, солодкі подарунки, миловаріння, випічку медових пряників творять справжні професіонали своєї справи, наші землячки - Вощинська Ніна та Лобач Наталія.
    Візитівкою майстринь є проведення майстер-класів, один з яких вони з радістю погодилися провести для користувачів бібліотеки, учасників салону «Світ рукотворного дива» та учнів опорного закладу міста.

 
 



 
 



     Ми вдячні майстрам за зустріч, яка залишила в користувачів  незабутні враження, радість та теплоту від щирих  порад майстринь.

     Бажаємо Ніні Вощинській та Наталі Лобач  творчого натхнення, вдачі,  плідної праці, зберігати і надалі тісний зв'язок традицій минулого і сьогодення.
    До уваги користувачів в читальному залі бібліотеки експонується виставка виробів сучасних майстринь Ніни Вощинської та Наталії Лобач «Творити красу – покликання душі».



Немає коментарів:

Дописати коментар