вівторок, 25 лютого 2020 р.

Умій сказатим – ні!



          Так називалася рольова гра, яка була проведена на черговому занятті клубу «Феміда» в читальному залі Зіньківської ЦРБ.

    Гра проводилася  у вигляді судового засідання, в якому прийняли участь учні 8 – б класу Зіньківського ліцею імені Миколи Зерова.
Члени правового клубу спробували себе в ролі судді (Ірина Ревенко), обвинуваченого (Громовий Тимофій), сторони обвинувачення та захисту.

Судове засідання розглядало справу про скоєння правопорушення неповнолітнім в стадії алкогольного сп’яніння.
 


 Зі сторони звинувачення виступав лікар-нарколог (Вячеслав Теркун), який розповів, якої шкоди завдає алкоголь неповнолітнім; представник поліції (Анна Карабезька) говорила на суді про порушення громадського порядку: хуліганство, куріння та розпивання алкогольних та слабоалкогольних напоїв молоддю у заборонених законом місцях, появу в громадських місцях в нетверезому стані та висловлювання нецензурних слів; прокурор (Валерія Ковінько) зупинився на шкідливих звичках молоді – алкоголізмі, та звернувся до суду з проханням про адміністративну відповідальність батьків за дії своїх дітей.
  

         Захист - адвокат (Ємельянов Арсеній), захищаючи підсудного, аргументував його дії тим, що скоїв він їх в стані алкогольного сп’яніння і просив суд врахувати те, що підсудний розкаюється у  своїх діях.

Обвинувачений у своєму виступі  говорив, що неодноразово чув  від батьків, вчителів про шкідливість вживання алкогольних напоїв, але до їхніх порад не прислухався, а слухав своїх друзів. Не думав, що ковток вина може завдати шкоди. Визнав свою провину.
Вирок суду оголошений!

Але учні не розходилися  і вчилися говорити «ні!», коли їм пропонували алкогольні напої. Громовий Тимофій та Ірина Ревенко обіграли сценку «З горілкою дружити – здоров’я загубити».

          Звичайно всі ми розуміємо, що сьогодні це була гра, але ми сподіваємося, що такі неформатні ігри з учнівською молоддю допоможуть  прийняти їм правильне рішення, від якого залежить їхнє майбутнє.
 


 «На межі ризику», так називалася викладка літератури, організована в бібліотеці для всіх учасників клубу «Феміда», щоб вкотре нагадати підліткам про шкідливість вживання алкоголю та його негативний вплив на здоров’я людини.

Немає коментарів:

Дописати коментар